Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu

ANKARA (İGFA) – İçişleri

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) üyesi teröristlerin sakladığı çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edilmesi amacıyla düzenlenen “BOZDOĞAN-19” operasyonlarında 4 ildeki 22 mağara, barınak ve barınağın imha edildiğini duyurdu. kırsalda eylemler gerçekleştirmek için mağaralar ve barınaklar.

19 adet Roketatar Mühimmatı, 16 adet Roketatar Fişi, 10 adet El Bombası, 444 adet muhtelif çap ve büyüklükte mühimmat ile çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildiğini duyurdu.

Aziz milletimizin şunu bilmesini istiyorum; Teröristlerin yuvalarını tek tek yok ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Tek amacımız var; O da son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmadan mücadele etmektir! Bakan Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

1 Haziran 2023 – 31 Mart 2024 tarihleri ​​arasında, Bölücü Terör Örgütü’ne (BTÖ) bağlı teröristlerin kırsal bölgelerdeki kışlık yapılanmalarını imha etmek ve eylem amaçlı patlayıcı madde kullanmak amacıyla gerçekleştirilen “KAHRAMANLAR” ve “BOZDOĞAN” operasyonlarında toplam ;

667 mağara, barınak ve depo yıkıldı.

Bombalı saldırılara hazırlananlar: 1 Ton 662 Kg amonyum nitrat patlayıcı, 77 adet plastik patlayıcı C4180 mayın, EYP

Saldırıya hazırlandı:

80.398 adet muhtelif çap ve büyüklükte mühimmat ve fişek, 10.644 adet ağır silah mühimmatı (RPG-7, el bombası, havan ve uçaksavar mühimmatı), 1.030 adet el bombası, 36 adet Roketatar, Havan, Bombaatar , Uçaksavar, Alev Atıcı, 340 adet uzun namlulu silah, 198 tabanca ve 163 adet pompalı tüfek ele geçirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda; “BOZDOĞAN-19” operasyonları Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Hakkari Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 107 ekip, 1.445 Jandarma Personelinin katılımı ve J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştirildi.

Şırnak merkez, Uludere, Silopi, Lice, Eruh ilçesi kırsalı ve Yüksekova kırsalında düzenlenen BOZDOĞAN-19 operasyonu sonucunda;

19 ROKET FIRÇA MÜHİMMATI, 16 roketatar sevk fişeği, RPD makineli tüfek, 10 el bombası, IED, 105 batarya bloğu, 3 fitil (IED hazırlamak için kullanılır), AK-47 Piyade Tüfeği (IED hazırlamak için kullanılır), 5 AK-47 Piyade Tüfeği şarjörü, 444 mühimmat [1 adet 20 mm, 18 adet 5.56 mm,(425 adet 7,62 mm]4 silindir, 2 pil, 84 pil ile çok sayıda organizasyonel belge, mutfak, sağlık ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Terör örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylemler gerçekleştirmek üzere hazırladığı barınaklar tek tek tespit edilerek imha edildi. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. “Milletimizin duaları sizinle” dedi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü'nden Kaçakçılık Operasyonu:
Sıradaki Haber Uşak’ta 3 milyon 700 bin makaron ele geçirildi