Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kütahya’da terör operasyonu

    Kütahya Emniyetinden Operasyon: PKK/KCK

    Kütahya Emniyetinden Operasyon: PKK/KCK Üyelerine Yönelik Gözaltılar

    Operasyon Detayları ve Suçlamalar

    Kütahya Emniyeti, Terörle Mücadele (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen bir operasyon sonucunda O.S, V.Ş, A.K, B.K, N.K, Ö.B, E.D, T.D, M.K, İ.B ve S.Y isimli şahıslara yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon, PKK/KCK Terör Örgütüne Üyelik, Propaganda, Vergi Usul Kanununa Muhalefet ve Özel Belgede Sahtecilik, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarına ilişkin yapıldı.

    Ele Geçirilen Malzemeler

    Operasyon kapsamında 10 farklı adres ve 5 farklı araçta yapılan aramalarda, çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet boş slip, 2 adet defter, 1 adet fiş yazma cihazı, 1 adet laptop, toplam değeri 144.890 TL olan veresiye fişi ve toplam değeri 75.125 TL olan yakıt fişi bulundu. Ayrıca, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

    Sahte Yakıt Fişi Operasyonu

    Operasyon sırasında yaklaşık 1.500.000 TL değerinde sahte olarak üretilmiş yakıt alım fişlerinin piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Bu sahte fişler üzerinden ciddi miktarda vergi usulsüzlüğü yapıldığı ve örgüte maddi kaynak sağlandığı belirlendi.

    Gözaltına Alınan Şahıslar

    Operasyon sonucunda S.Y, İ.B, E.D, İ.B, Ö.B, N.K, V.Ş ve O.S isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar hakkında yürütülen soruşturma devam etmekte olup, adli süreçler kapsamında yargılanmaları beklenmektedir.