Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kuyu-4’te suç örgütü liderleri yakalandı

    ANKARA (İGFA) – İçişleri

    ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı ve suç gelirlerinin aklanmasını amaçlayan 4 ayrı organize suç örgütüne yönelik yürütülen Kuyu-4 Operasyonlarında suç örgütlerinin elebaşlarının yakalandığını duyurdu. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, bu operasyonlarda suç örgütlerinin elebaşları Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’ın yakalandığını duyurdu.

    Şu ana kadar yapılan tespitlere göre bu dört suç örgütünün, ülkemizi ve diğer ülkeleri kapsayan operasyonlar sonucunda ele geçirilen toplam 3 ton 367 kg uyuşturucu ve uyarıcının sorumlusu olduğu belirlendi. Operasyonlar sonucunda elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 62 şüpheli yakalandı.

    Bakan Ali Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, ülkemizi uluslararası ve ulusal zehir tacirlerinden temizlemekte kararlıyız. Zehir tacirlerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecektir!” Sözleriyle kararlılıklarını vurguladı.

    1. Mert (Orhan) Ünğan’ın Teşkilatı:
    Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden ülkemiz ve Avrupa ülkelerine kokain, eroin ve kokarca taşıdıkları belirlendi.
    Balkan ülkelerinden getirilen kokarca ve Ortadoğu’dan getirilen eroinin sevkiyatından örgüt yöneticilerinin sorumlu olduğu belirlendi.
    Ülkemizde ve diğer ülkelerde ele geçirilen 2 ton 457 kg uyuşturucudan yönettikleri suç örgütünün sorumlu olduğu, otel işletmeciliği, turizm, kuyumculuk, döviz ticaretinde uyuşturucu ticaretinden elde edilen suç gelirlerini akladıkları belirlendi. ofisler ve inşaat sektörleri.

    2. İbrahim Kurtar’ın Teşkilatı:
    Türkiye’ye ve özellikle Avrupa ülkelerine eroin sevkiyatında önemli faaliyetlerde bulundukları belirlendi.
    Rusya ve Hollanda’da ele geçirilen 372 kilo eroinden sorumlu oldukları belirlendi.

    3. Aydın Razaki’nin Teşkilatı:
    Ortadoğu’dan elde ettiği eroini Avrupa ülkelerine pazarlayıp naklettiği ve yurtdışındaki kumarhaneler aracılığıyla akladığı belirlendi.
    Güney Amerika’dan elde edilen kokaini Avrupa ülkelerine, Avrupa’dan temin edilen ecstasy’yi ise Türkiye’ye sevk ettikleri belirlendi.
    İran ve Polonya’da ele geçirilen toplam 490 kg eroin ile Türkiye’de ele geçirilen 100 bin ecstasy sevkiyatından örgütün sorumlu olduğu belirlendi.

    4. Recep Özyıldız’ın Organizasyonu:
    Önceki yıllarda yapılan operasyonda ele geçirilen 51 kilo eroinin sorumluları olduğu belirlendi.

    Operasyon Sonuçları:
    Toplam değeri 11 milyar TL olan 200 taşınmaz, 85 motorlu taşıt, 30 şirketin ortaklık hisseleri ve tüm banka varlıklarına el konuldu.
    13 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek, 3 para sayma makinesi, çok miktarda döviz ve Türk lirasının yanı sıra çok sayıda altın ve ziynet eşyası ele geçirildi.

    Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen bu operasyonlarda emeği geçen kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah’ın izniyle” dedi. Allah’a emanet olun milletimizin duaları sizinle.” dedi.