Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak dahil 21 ilde Sibergöz operasyonu yapıldı

    SİBERGÖZ-42 Operasyonunda 127 Şüpheli Yakalandı: 1 Milyar Dolarlık Kripto Dolandırıcılık Çökertildi

    SİBERGÖZ-42 Operasyonunda 127 Şüpheli

    1 Milyar Dolarlık Vurgun Yapan Kripto Dolandırıcılar Yakalandı

    30.05.2024 – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli 21 ilde gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-42” operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Smart Trade Coin” isimli sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden “Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç” vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yapan 127 kişinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaştı.

    Operasyonun Ayrıntıları ve Ele Geçirilenler

    Bakan Ali Yerlikaya, “Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Bu operasyon, uluslararası dolandırıcılık eylemleri gerçekleştiren ve 1 milyar dolar haksız kazanç elde eden şüphelilere yönelik büyük bir darbedir,” dedi.

    Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, 21 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonlar Ankara merkezli olup Antalya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, Çorum, Balıkesir, Denizli, Adana, Bursa, Malatya, Tekirdağ, Isparta, Karabük, Konya, Şırnak ve Samsun’da gerçekleştirildi.

    Şüphelilerin Dolandırıcılık Yöntemleri

    “Smart Trade Coin” isimli platform üzerinden vatandaşlara “Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç” vaadiyle yatırım yaptırıldı. Otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulamaları satılarak mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vaat edilerek “Saadet Zinciri” sistemi oluşturuldu. Bu yolla uluslararası dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirilerek yaklaşık 1 milyar dolar (32 milyar TL) haksız kazanç elde edildi.

    Ele Geçirilen Mal Varlıkları ve Tutuklamalar

    Operasyonlar sonucunda 1 milyar TL değerinde 177 adet taşınmaz ve 61 adet taşınır mal varlığına, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle,” dedi.

    Bu büyük operasyon, Türkiye’nin siber suçlara karşı mücadelesindeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha gösterdi. Güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle, vatandaşların huzur ve güvenliği için bu tür operasyonlar kararlılıkla devam edecek.