Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak dahil 28 ilde FETÖ operasyonu

FETÖ’ye Darbe: 28 İlde

FETÖ’ye Darbe: 28 İlde “KISKAÇ-16” Operasyonu ile 46 Şüpheli Yakalandı!

Ankara merkezli 28 ilde, FETÖ’nün Emniyet Mahrem Yapılanması’na yönelik “KISKAÇ-16” operasyonunda 46 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda şüphelilerin örgütün hiyerarşisine göre hareket ettiği, devlet kademelerinde görev aldığı ve emniyet mensuplarını takip ettiği belirlendi.

Operasyonda Neler Tespit Edildi?

  • Şüphelilerin örgütün hiyerarşisine göre hareket ettiği ve farklı devlet kademelerinde görev aldığı tespit edildi.
  • Çeşitli görev ve vasıflardaki örgüt üyelerinin, kendilerine zimmetlenen emniyet mensuplarıyla toplantılar gerçekleştirdiği ve örgüt üyeliği için faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.
  • Emniyet mensuplarının aile, tayin ve sağlık durumlarının takip edilerek örgütün kodlamasına göre sınıflandırıldığı görüldü.
  • Örgütün “Mahrem Yapılanması” içerisinde sorumlu düzeyde görev alanların da örgüte bağlılık durumuna göre kodlandığı ve kişisel ve örgütsel bilgilerin kaydedildiği tespit edildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Ankara merkezli İstanbul, Bursa, Adıyaman, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Isparta, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Bilecik, Bitlis, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Tokat ve Uşak olmak üzere 28 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-16” operasyonlarında şüphelilerin;

Bakan Yerlikaya’dan Teşekkür Mesajı:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda emeği geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ve kahraman polisleri tebrik ederek, “Milletimizin duası sizinle” dedi.

Operasyon, FETÖ’nün Emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik önemli bir darbe olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA)
Sıradaki Haber Edirne Jandarma Komutanlığından uyuşturucu operasyonu