Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak dahil 81 ilde Çember-18 operasyonu yapıldı

    81 İlde “Çember-18” Operasyonu: 4 Bin 995 Firari Yakalandı!

    81 İlde "Çember-18" Operasyonu:

    4 Bin 995 Firari Adalete Teslim Edildi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde son 5 günde düzenlenen “Çember-18” operasyonlarında arama kaydı bulunan 4 bin 995 firarinin yakalandığını açıkladı. Yakalanan şahıslar 0-5 ila 10 yıl ve üzeri olmak üzere farklı süredir aranan kişilerden oluşuyor.

    Hırsızlık, Dolandırıcılık ve Uyuşturucu Suçları Ön Planda: Yakalanan şahısların suç dağılımına bakıldığında hırsızlık, dolandırıcılık ve uyuşturucu suçlarının öne çıktığı görülüyor. 822 kişi hırsızlık, 424 kişi dolandırıcılık ve 817 kişi ise uyuşturucu suçundan yakalandı. Adam öldürme, yağma, cinsel suçlar ve terör gibi diğer suçlardan da firariler yakalandı.

    Operasyonlarda Farklı Yöntemler Kullanıldı: İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 81 il genelinde yol aramaları, ev ve iş yeri baskınları ve kimlik kontrolleri gibi farklı yöntemler kullanılarak firariler yakalandı.

    Bakan Yerlikaya Teşekkürlerini İletti: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları yöneten valileri, kaymakamları, emniyet ve jandarma teşkilatlarını ve operasyonlara katılan tüm personelleri tebrik ederek, “Milletimizin duası sizinle” dedi.

    “Çember-18” operasyonu ile 4 bin 995 firarinin yakalanması, Türkiye’nin genel güvenliğine önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu operasyon, firari suçlulara gözdağı vererek caydırıcılık oluştururken, vatandaşların da huzur ve güvenliğini artıracaktır