Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta 2 günlük Bebek Cinayeti: Anne ve Baba Müebbet Hapse Mahkum Edildi

    Uşak’ta, 2 günlük bebeklerinin

    Uşak’ta, 2 günlük bebeklerinin ağzını bantlayarak çanta içerisine koyup ölüme terk eden anne ve baba, Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada cezalandırıldı. Tutuklu sanıklar, mahkemede yaptıkları savunma, toplumda büyük infiale neden oldu.

    Anne, savunmasında, “Benim böyle bir niyetim yoktu. Yeni doğum yapmıştım. Loğusa dönemindeydim. Hiç kimse yanımda yoktu. Çok yalnızdım. Erkek arkadaşımın baskısıyla böyle bir durum oluştu. Çok pişmanım.” dedi. Baba ise psikolojik sorunlarının olduğunu ileri sürerek, “Sonuçların nereye gideceğini algılayamadım. Nasıl böyle bir durum ortaya çıktı bilmiyorum. Böyle bir eylemi gerçekleştirecek bir insan değilim. Çok pişmanım.” ifadelerini kullandı.

    Mahkeme heyeti, anne “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Anne daha önce sabıkasının bulunmaması ve iyi halden dolayı müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

    Baba. ise “nitelikli dolandırıcılık” suçundan sabıkasını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti tarafından, “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı.

    Mahkeme heyeti, her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bu olay, toplumda büyük infiale sebep oldu ve adaletin yerine getirilmesi için ciddi bir ceza talep ediliyordu.

    Resim temsili