Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Üniversitesi Akademisyenleri ‘İKSAD Bilim Ödülü’ne Layık Görüldü

Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi

Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşen Melda Çolak ve Dr. Esra Bilici İKSAD-İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü/Institute of Economic Development and Social Research tarafından 03 Ocak 2024 tarihinde “İKSAD 14. Bilim Ödülü”ne lâyık görüldü.

İKSAD tarafından 2010 yılından itibaren bilime ve gelişime hizmet eden, yurt içinden ve yurt dışından bilim insanı ve araştırmacılara her yıl takdir amaçlı verilen “İKSAD Bilim Ödülleri” bu yıl 14. kez sahiplerini buldu.

Bu kapsamda 2023 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar ve bilime yaptığı katkılar sebebi ile Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşen Melda Çolak ve Eşme Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Esra Bilici’ye “2023 İKSAD Bilim Ödülü takdim edildi.

Bilim ve Danışma Kurulunda 50 ülkeden 1000’in üzerinde akademisyen ve araştırmacının olduğu ve 43 ülkede faaliyet gösteren İKSAD’ın 2023 Bilim ödüllerinde yerli ve yabancı 43 akademisyene ödül verildi. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşen Melda Çolak ve Eşme Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Esra Bilici Türkiye’den ödül alan 10 akademisyen içinde yer aldı.

Rektör Savaş: ‘Bilimsel ödüllerdeki başarılarımız, üniversitemizin bilimsel araştırmalara ve akademik gelişime verdiği önemin bir göstergesidir.’

Bilimsel faaliyetlere katılıp özgün eserler vermek suretiyle bilimsel bilginin yaygınlaşmasına katkı sağlayan akademisyenleri teşvik etmek amacıyla verilen İKSAD bilim ödülü sahipleri akademisyenlerimizi tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, başarılarının devamını diledi.

Uşak Üniversitesinin bilimsel ödüllerdeki başarılarının, üniversitenin bilimsel araştırmalara ve akademik gelişime verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, ‘‘Akademik kadromuzun elde ettiği bu önemli başarı, üniversitemizin kalitesini ve bilimsel düzeyini bir kez daha ortaya koymuştur. Öğretim üyelerimizin bilimsel üretkenliği ve araştırma alanındaki katkıları, üniversitemizi ulusal ve uluslararası platformlarda öne çıkarmaktadır. Bu ödül, onların emeklerinin ve özverilerinin bir yansımasıdır.” dedi.