Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta açık öğretim kurumları sınavı için önlemler alındı

    Uşak İl Milli Eğitim

    Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24-25 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Kurumları Sınavı (AÖK) ile ilgili okullarda alınacak önlemler ve dikkat edilecek hususlar hakkında okul müdürlerine bilgi verdi.

    Sınava Giren Öğrencilerin Kontrolü

    Sınava giren öğrencilerin sınav salonlarına girişlerinde, kimlik kontrolleri, maske takma zorunluluğu ve cep telefonu bulundurma yasağı gibi önlemler alınacak. Sınav salonlarına girişte öğrenciler, kimlik kartlarını ve sınav giriş belgelerini ibraz edecek. Öğrencilerin sınav salonlarına cep telefonu, saat, bilgisayar, kulaklık, kamera, fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı, not defteri, kitap, dergi, vb. araçlarla girmeleri yasak olacak.

    Sınav Salonlarında Alınacak Önlemler

    Sınav salonlarında, sosyal mesafe kuralına uyulması, sınav görevlilerinin maske takması ve sınav salonlarının temiz ve havalandırılmış olması gibi önlemler alınacak. Sınav salonlarında, sınav görevlileri tarafından öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uymaları ve maske takmaları konusunda gerekli uyarılar yapılacak. Sınav salonları, sınav öncesinde ve sonrasında temizlenecek ve havalandırılacak.

    Sınavda Dikkat Edilecek Hususlar

    Milli Eğitim Bakanı

    Sınava giren öğrencilerin, sınav kurallarına uymaları ve sınava hazırlıklı gelmeleri önemle tavsiye edildi. Öğrenciler, sınava gelirken yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, su ve atıştırmalık bulundurmaları tavsiye edildi. Öğrencilerin, sınava girerken yanlarında cep telefonu, saat, bilgisayar, kulaklık, kamera, fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı, not defteri, kitap, dergi, vb. araçlar bulundurmamaları gerekiyor.

    Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılması için gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.