Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta sınava girenlere duyuru: ALES açıklandı

    ALES/3 sonuçları açıklandı, adaylar

    ALES/3 sonuçları açıklandı, adaylar puanlarını öğrenebilecek

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına 5 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

    ALES/3, 19 Kasım 2023 tarihinde Türkiye’nin 81 ilinde 180 sınav merkezinde gerçekleştirilmişti. Sınavda, adaylara sayısal ve sözel olmak üzere iki test uygulandı. Sayısal testte 50 soru, sözel testte ise 50 soru yer aldı.

    ALES sonuçları, yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapmak isteyen adaylar için önem taşıyor. Sınav sonuçları, adayların lisansüstü eğitim başvurularında kullanılıyor.

    ALES/3 soru ve cevap anahtarı da adayların erişimine açıldı. ÖSYM’den yapılan açıklamada;

    “19 Kasım 2023 tarihinde uygulanan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri, cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ve soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 5 Aralık 2023 tarihinde saat 10.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır”

    Adayların, sınav sonuçlarına itiraz etmek istemeleri halinde, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde ÖSYM’ye başvurmaları gerekiyor.

    ALES sonuçlarına göre, adayların puanları 100-800 arasında olacak. Puanlama, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak hesaplanıyor.

    ALES sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapmak isteyen adaylar için süreç başladı. Adaylar, tercihlerini, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından yapacaklar.