Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta sınıf annesi uygulaması yasaklandı

    Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki

    Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki “sınıf annesi” uygulamasını yasakladı

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan “sınıf annesi” uygulamasını yasakladı.

    Valiliklere gönderilen uyarı yazısında, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekildi.

    Yazıda, “Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu” kaydedilerek, “Bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınması” istendi.

    Sınıf anneliği uygulaması, Türkiye’de uzun yıllardır devam eden ve zaman zaman tartışmalara neden olan bir uygulamaydı. Bu uygulamayı destekleyenler, öğretmenin iş yükünü azalttığı ve okuldaki iletişimi kolaylaştırdığı yönünde görüş bildiriyordu. Ancak eleştirenler ise, sınıf annelerinin öğretmenin önüne geçtiğini, veliler arasında gruplaşmalara neden olduğunu ve eğitim kalitesini düşürdüğünü savunuyordu.

    Son olarak, bir öğrencinin sınıf annesiyle yaşadığı tartışma sosyal medyada gündem olmuştu. Videoda, sınıf annesinin “Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım” dediği, öğrencinin ise “Sınıf annesi sanki dünyanın ağası” diye cevap verdiği duyuluyordu.

    MEB’in aldığı yasaklama kararı, bu tartışmalara son noktayı koydu.

    Karar, sınıf anneliği uygulamasına karşı olan veliler ve öğretmenler tarafından memnuniyetle karşılandı. Ancak bazı veliler ve öğretmenler ise, bu uygulamanın kaldırılmasının eğitime zarar vereceğini savundu.

    MEB’in aldığı bu karar, ilerleyen günlerde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.