Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

4,2 milyar TL’lik Evde Bakım Yardımı hesaplarda

ANKARA (İGFA) – Aile

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın sunduğu en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın, engelli bireylerin öncelikle aileleriyle birlikte desteklenmesi düşüncesiyle 2006 yılında hayata geçirildiğini hatırlattı.

Bakan Göktaş, aile bütünlüğünü korumak için engelli vatandaşların evde bakımını ön planda tuttuklarını belirterek, “Evde Bakım Yardımı ile engelli bireylerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan ailesi veya yakınları ile birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlendirilmesine destek oluyoruz. “”

Evde Bakım Yardımı ile bakıma muhtaç yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini ve aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Göktaş, “Bakanlık olarak engelli bireylerin bakıma muhtaç bireylerin bakımını üstlenebilmeleri için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak erişebiliyorlar. Bütünsel politikalar geliştirdik.” Adil ve adil sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bireyine ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Evde Bakım Yardımı kapsamında yararlanıcı başına ayda 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, “Bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımını tam bakmakla yükümlü vatandaş ve yakınlarının hesaplarına yatırmaya başladık. Evde bakılan aileler var. Şu anda 559 bin vatandaşımız var.” “Evde Bakım Yardımından yararlanıyor. Bakanlık olarak Türkiye Yüzyıl Vizyonumuz çerçevesinde engelli alanında hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem
Sıradaki Haber Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı