Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Bakan Bolat açıkladı: Tarihi bir rekor daha… İthalat azalıyor, ihracat artıyor

    ANKARA (İGFA) – Ticaret

    ANKARA (İGFA) – Ticaret Bakanı Ömer Bolat mayıs ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı

    Bakan Bolat, “Mayıs ayı ihracatımızın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,4 artarak 24 milyar 75 milyon dolara ulaştığını ve tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı olarak kayıtlara geçtiğini gururla belirtmeliyim” dedi. Rekor, Cumhuriyet tarihimizde yeni bir rekordur.” “Mayıs ihracatımız 24,1 milyar dolar ile aynı zamanda tüm ayların en yüksek aylık ihracat değeri oldu” dedi.

    Bakan Bolat, mayıs ayı itibarıyla yıllıklandırılmış ihracatımızın 260,1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ve bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artışla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını belirtti.

    İthalatımızdaki düşüş eğiliminin mayıs ayında da devam ettiğini kaydeden Bakan Ömer Bolat, “Mayıs ayında ithalatımız yıllık bazda yüzde 10,3 (3,5 milyar dolar) azalarak 30 milyar 593 milyon dolara ulaştı. İhracat ve ithalattaki azalmanın etkisiyle dış ticaret açığımız yıllık bazda yüzde 47,8 (aylık bazda yüzde 33,9) düşüş kaydederek 6,5 milyar dolara geriledi. Böylece 15,3 puanlık güçlü artış gerçekleşti. Dış ticaretimizde ihracatın ithalatı karşılama oranı da güzel bir gelişme olarak “78,7 seviyesine ulaştı” dedi.

    Türkiye’nin 10. yüzyılda ihracatı artırmak, cari açığı azaltmak ve ekonomik büyümeye katkı sağlamak için var gücüyle çalışmaya devam ettiğini kaydeden Bakan Bolat, şu mesajı verdi: “Yatırım, istihdam, yatırım, istihdam ilkelerine dayalı yoğun çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üretim ve ihracat.”