Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, uyguladıkları sosyal yardım programlarıyla daha önce sigorta kapsamına girmeyen vatandaşlara destek sağlama imkanı sağladıklarını belirterek, sosyal yardımların farklı kalemlerinden 4,9 milyon hanenin bir defalık dahil olmak üzere yararlandığını belirtti. yardım.

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlara bakış açısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ve sosyal hizmetlere ilişkin mevcut çalışmalarımızı geliştirerek sürdüreceklerini duyurdu.

Sosyal yardım programlarının yürütülmesinde iki temel unsurun bulunduğunu belirten Bakan Göktaş, “Özellikle 3294 ve 2022 sayılı kanunlar kapsamında sosyal yardım faydalanıcısı olabilmek için muhtaç olmak temel ancak yeterli bir şart değildi. Vatandaşlarımızın sosyal yardım programlarından faydalanabilmesi için ihtiyaç sahibi olmanın yanı sıra hanelerinde çocuk veya engelli bulunması da gerekiyor.” Kadınlar için ise 65 yaşını doldurmuş olmak, eşinin vefat etmiş olması, bakmakla yükümlü olunan askerin akrabası olmak, kronik bir hastalığa sahip olmak gibi ek dezavantajlar aranıyordu. Yaptığımız çalışmalarla sosyal yardımların kapsamını artırarak, ihtiyaç sahibi olmasının yanı sıra ek bir dezavantajı olmadığı için düzenli sosyal yardım alamayan vatandaşlarımıza da hizmet sunduk. “Ailelerimizi sadece gelir kriterine göre sosyal yardım sistemine dahil ederek destek olmak amacıyla Türkiye Aile Destek Programı’nı hayata geçirdik.” dedi.

Sosyal yardım programlarını hak temelli, objektif ve etkili bir şekilde geliştirdiklerini kaydeden Bakan Göktaş, 2002 yılında 4 farklı sosyal yardım programı yürütülürken bu sayıyı 50’nin üzerine çıkardıklarını belirterek, “Mevcut programların çeşitlendirilmesiyle bu sayıyı 50’nin üzerine çıkardık. Sosyal yardım kalemlerinde bu yardımlara ulaşan vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Ayrıca sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlarımızın sayısı da artıyor.” “Bunların çoğunluğunu çocuklar, engelliler ve yaşlılar gibi çalışamayacak durumda olan kişiler oluşturuyor.” söz konusu.

Türkiye’nin dünyanın en kapsamlı sosyal destek sistemine sahip ülkelerinden biri olduğunun altını çizen Göktaş, “Sosyal yardım konusunda kimseyi geride bırakmama anlayışımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Halihazırda sosyal yardımlarımızı ihtiyaç sahibi hanelere düzenli olarak ulaştırırken, sel, deprem, yangın gibi afetlerde mağdur olan vatandaşlarımıza durumları ne olursa olsun ilk andan itibaren desteklerimizi sunuyoruz. Bu kapsamda tek seferlik yaptığımız yardımlar da dahil olmak üzere farklı sosyal yardım kalemlerinden 4,9 milyon haneye fayda sağladık. “Sosyal yardım alan hane sayısı, afet dönemlerinde tek seferlik yardımdan yararlanan aileleri de içermektedir.” dedi.

Bakan Göktaş, sigorta kapsamında olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da destek imkanı sağladıklarını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem
Sıradaki Haber Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı