Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Bakan Şimşek açıkladı… Gelir beyan etmeyenlere ‘pişmanlık’ ihtimali!

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılı gelirlerini beyan eden mükelleflere teşekkür ederek, adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadele etmekte kararlı olduklarını vurguladı. Beyan etmeyen vergi mükelleflerine ‘pişmanlık’ çağrısında bulundu.

ANKARA (İGFA) – 2023 yılında kira, ücret, taşınır sermaye gelirleri, diğer kazanç ve gelirlerden gelir elde eden 1,8 milyon vergi mükellefi ile ticari, zirai veya serbest meslek geliri elde eden 2,6 milyon vergi mükellefi gelir vergisi beyannamesi verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflere teşekkür ederek, ceza ödememek için mükellefleri ‘pişmanlık’ hükmünden yararlanmaya davet etti.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ana kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binin üzerinde vergi mükellefini tespit ettiklerini belirterek, beyanname vermeyen mükelleflere tevbe indiriminden yararlanma çağrısında bulundu. ceza ödemekten kaçınmaya yönelik düzenleme. Bakan Şimşek, adil rekabet ve mali disiplin adına kayıt dışılıkla mücadele etme kararlılığında olduklarını vurguladı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma
Sıradaki Haber Doğal gazda tarife değişmedi