Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Dolar 15 günde 40 TL olur mu? İddialara İletişim’den yanıt

İletişim Başkanlığı, bazı basın

İletişim Başkanlığı, bazı basın kuruluşlarında yer alan “Dolar kurunun 15 gün içindeki seviyesi belirlendi”, “Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak”, “Merkez Bankası raporu sızdırıldı” gibi iddiaların yer aldığını kaydetti. “Dezenformasyondan başka bir şey değil.

ANKARA (İGFA) – İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, doların 15 günde 40 TL olacağına dair kesinlikle bir haber bulunmadığını kaydetti.

Söz konusu yalan haberde, Merkez Bankası’nın her ay yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin manipülatif dezenformasyona konu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Merkez Bankası her ay finans ve reel sektördeki piyasa katılımcılarına beklentilerini soruyor. Bu anketin “sızdırılmış belge” olarak nitelendirilmesi manipülasyonu ortaya koymaktadır. Anket sonuçları sadece katılımcıların beklentilerini yansıtmakta ve piyasa beklentilerindeki aylık değişimleri göstermektedir. Piyasa Katılımcıları Anketi bu verileri içermemektedir. Merkez Bankası’nın kurumsal beklenti ve tahminleri Mart Piyasası Katılımcıları Anketi 15 Mart 2024’te yayımlandı. “2024 anketinde piyasa katılımcılarının Mart ayı sonu ABD Doları kuru beklentisi 32,63 TL.”

Açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası’nın, söz konusu haberlere ilişkin bilinçli olarak piyasayı bozmaya yönelik eylemi nedeniyle, kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin kamuya açık olarak yayılması yasaktır. 217/A maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilirken, kamuoyunun kasıtlı olarak manipüle etme amacıyla sunulan yalan haberlere itibar edilmemesi istendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem
Sıradaki Haber Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı