Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Enflasyon açıklandı: Uşaklı emeklinin garantilediği zam netleşti

    Memur ve emeklinin enflasyon farkı şimdiden netleşti

    Memur ve emeklinin enflasyon

    Uşak haberleri – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon rakamlarına göre, memur ve emeklinin 5 aylık enflasyona göre alacağı zam oranı netleşti. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 33,64 olurken, bu oran memurlarda yüzde 44,89 oldu.

    En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yaklaşacak

    Enflasyon temmuzda yüzde 9,49, ağustosta yüzde 9,09, eylülde yüzde 4,75, ekimde yüzde 3,43, kasımda ise yüzde 3,28 oranında arttı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 33,64’lük enflasyon farkını şimdiden cebe koydu.

    Yüzde 33,64’lük zamma göre en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 10.023 TL’ye çıkacak. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla bu rakam daha da artacak.

    Memur maaşı 31 bin lirayı aşacak

    Memurların enflasyon farkı ise daha farklı hesaplanıyor. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı yüzde 44,89 oldu.

    Yüzde 44,89’luk zamma göre en düşük memur maaşı 22 bin TL’den 31 bin 875 TL’ye çıkacak. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla bu rakam daha da artacak.

    Emeklinin yüzü gülecek mi?

    Memur ve emeklinin 5 aylık enflasyona göre alacağı zam oranı netleşirken, gözler aralık ayı enflasyon verisine çevrildi. Aralık ayı enflasyonunun beklentiler doğrultusunda yüksek çıkması halinde, memur ve emeklinin alacağı zam oranı daha da artacak.

    Ancak, son dönemde enflasyonda düşüş eğilimi gözleniyor. Aralık ayı enflasyonunun beklentilerin altında kalması halinde, memur ve emeklinin alacağı zam oranı daha da düşük olacak.

    Memur ve emeklinin enflasyon farkının şimdiden netleşmesi, onların alım gücünün korunmasına önemli katkı sağlayacak. Ancak, Aralık ayı enflasyonunun beklentiler doğrultusunda yüksek çıkması halinde, memur ve emeklinin alacağı zam oranı daha da artacak. Bu da, onların alım gücünün daha da artmasına neden olacak.