Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Eski Ehliyet Sahiplerine 13 Bin Lira Ceza Geliyor

Eski Ehliyet Sahiplerine 13

Eski Ehliyet Sahiplerine 13 Bin Lira Ceza Geliyor!

Son Tarih Yaklaşıyor: İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2025’ten itibaren 2016 yılından önce alınmış eski tip ehliyetlerin kullanımı yasaklanacak. Bu tarihten sonra eski ehliyetle trafiğe çıkanlara 12 bin 978 TL para cezası kesilecek.

Uzatma Olmayacak: Bakanlık tarafından daha önce 2022’den 2024’e uzatılan eski ehliyetlerin yenileme süresi son kez uzatıldı. 2025’ten sonra herhangi bir uzatma olmayacak. Son bilgiye göre uzatma olmayacağı yönünden, yeni bir karar gelir mi bilinmiyor.

Cezai İşlemler Ciddi: Eski ehliyetini yenilemeyen sürücüler, 13 bin liraya varan para cezası ile karşı karşıya kalacak. Bakanlık, bu durumun önceden duyurulduğunu ve herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını vurguladı.

Nasıl Yenilenir?: Eski ehliyetinizi yenilemek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün web sitesi üzerinden randevu alabilirsiniz. Randevu sırasında kimlik belgeniz, güncel biometrik fotoğrafınız, geçerli bir sağlık raporunuz, kan grubu belgeniz ve adli sicil kaydınız istenecek. Ayrıca 15 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli olmak üzere toplam 18 TL ücret ödemeniz gerekecek.

Unutmayın: Eski ehliyetinizin geçerlilik süresi dolmak üzere. Cezai işlemlerle karşılaşmamak için en kısa sürede yenilemenizi tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fiat, sıfır kilometre araç kampanyası
Sıradaki Haber Fiat’ın mini arabası Topolino fiyatı şaşırttı