Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Hazine’den ‘altın’ karar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı,

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yetkili kuyumcu işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’na işlenmemiş altın ithalatı kotası ayırdı.

ANKARA (İGFA) – Açıklamada, son dönemde işlenmemiş altın ithalatında yaşanan artışın dış ticaret dengesi ve ödemeler dengesi üzerindeki olumsuz etkileri dikkate alınarak, artışın azaltılması amacıyla 7 Ağustos 2023 tarihinden itibaren işlenmemiş altın ithalatına kota uygulanmaya başlandığı vurgulandı. altın ithalatı oranı Altın arzındaki daralma nedeniyle Bakanlığımıza bildirilen sorunların azaltılması amacıyla Nisan 2024’ten itibaren TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Bakanlığımızca kıymetli madenler aracı kuruluş faaliyet izni verilen Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’ye 14/4/2021 tarih ve 31454 numarası ile verilecektir. “1 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kuyumculuk Ticaretine İlişkin Yönetmelik kapsamında, Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kuyumculuk işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edilmiştir.”

Söz konusu uygulama kapsamında; TC Ziraat Bankası A.Ş. Ticaret Bakanlığınca yetkilendirilen kuyumcu işletmeleri tarafından ilgili ayın ilk 3 iş günü içerisinde (örneğin Nisan için 1-2-3 Nisan tarihlerinde) yapılabilir. Yetki belgeleri ile şubelerine veya altinihracatdestek@vakifkatilim.com.tr e-posta adresine, yetki belgelerinin taranmış hali ve talep ettikleri işlenmemiş altın miktarının kilogram cinsinden belirtilmesi ile başvuru yapılması gerektiği belirtildi. .

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlgili kuyumcu işletmesinin satın alabileceği tutarın banka tarafından kendisine bildirilmesini takip eden 3 iş günü içerisinde (örneğin Nisan için 5-8-9 Nisan) (örneğin Nisan ayı için) 4 Nisan’da (Nisan ayı için) kuyumcu bunu bankaya gönderir.” Ödemenin yapılması gerekiyor ve ödemelerin ardından işlenmemiş altınlar ilgili banka tarafından ithal edilerek İstanbul’daki şubelerindeki hak sahiplerine teslim edilecek. Öte yandan bir kuyumcu işletmesinin birden fazla bankaya talepte bulunmaması gerekiyor. Aynı ay içerisinde aksi kararlaştırılmadığı takdirde söz konusu kuyumcu işletmesinin tüm talepleri işleme alınacaktır. İptal edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Şubat ayında pozitif tarafa geçen
Sıradaki Haber İnşaat faaliyetleri halen pozitif