Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    İnegöl’de atık paraya dönüşüyor

    BURSA (İGFA) – İnegöl

    BURSA (İGFA) – İnegöl Belediyesi Çevre Haftası’nda bir yeniliğe daha imza attı. Sıfır atık uygulamasının farklı yol ve yöntemlerle tüm şehre yaygınlaştırılması, vatandaşların ulaşılabilir ve etkili yöntemlerle teşvik edilmesi amacıyla projeler üreten Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Mobil Atık Toplama Aracı ve Sıfır Atık Noktaları bugün itibarıyla hizmet vermeye başladı. . Yeni uygulamayla birlikte 3 noktada Sıfır Atık Noktaları oluşturuldu. Fatih Camisi önünde, Yeniceköy Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde ve Alanyurt Salı Pazarı önünde konteynerler oluşturuldu. Aynı zamanda Mobil Atık Toplama Aracı da her gün farklı noktalarda bulunarak atık toplayacak. Vatandaşlar, atık yağları ve diğer tüm geri dönüştürülebilir malzemeleri türlerine göre ayrı ayrı toplayarak mobil araçla veya sıfır atık noktalarına teslim edecek ve karşılığında vatandaşlara atık türüne göre belirlenen miktar üzerinden ücret ödenecek.

    ÇEVRE BAKANLIĞINDAN HİBE ARAÇ VE SIFIR ATIK KONTEYNERI ALINDI

    Belediye Başkanı Alper Taban, bugün Fatih Camisi önündeki alanda kurulan sıfır atık noktasında, mobil atık toplama aracının tanıtımı ve geri dönüşümün ücretli olarak toplanacağı sıfır atık noktalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Çevre Bakanlığından hibe olarak alınan mobil atık toplama aracı ve sıfır atık konteynırlarının hizmete açıldığını duyuran Başkan Taban, şunları söyledi: “Bugün, Bakanlığımızdan hibe aldığımız hibe araçları ve sıfır atık konteynırlarının tanıtımını yapmak için bir aradayız. Çevre. Dün 5 Haziran Dünya Çevre Günüydü. Ancak bu kadar önemli gün ve haftaları sadece bir gün veya haftaya sığdıramayacağımızı ifade etmek isterim. Bu konuyla ilgili dünyada, ülkemizde ve şehirlerimizde birçok çalışma yapılıyor. Her bireyin çevre konusundaki farkındalığını arttırmamız gerekiyor. Her zaman söylediğimiz bir söz vardır; Çevrenin ve doğanın bize ihtiyacı yok ama bizim hem çevreye hem de doğaya ihtiyacımız var. Bu nedenle gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için son derece dikkatli olmalıyız.”

    3 BÖLGEDE SIFIR ATIK NOKTALARI OLUŞTURULDU

    “İnegöl Belediyesi olarak Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalarla ilimizde önemli bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bugün çevreye fayda sağlayacağını düşündüğümüz Mobil Atık Toplama Aracımızı hizmete sunduğumuzu duyurmak ve uygulamayı vatandaşlarımıza tanıtmak istedik. Aracımız bugün Fatih Camii bölgesindedir. Burada da Bakanlığımızdan aldığımız 3 konteynerden biri var. Sıfır Atık Noktası olarak hizmet verecek. Bu konteynerlerin yerleri zamanla değişebilir. Talebe ve ihtiyaca göre farklı noktalara taşınabilir. Mobil Atık Toplama Aracımız her gün şehrin farklı noktalarında ring halinde seyahat edecek. Kendisi de okullarımıza giderek bilinçlendirme faaliyetleri yürütecek” dedi.

    VATANDAŞLAR GETİRDİKLERİ ATIKLAR İÇİN ÜCRET ALACAK

    “Vatandaşlarımız bu noktalarda geri dönüşüm atıklarını ayrı ayrı toplayıp türüne göre getirip bize teslim edebilecek. Bu israfın karşılığında vatandaşlarımıza bir bedel ödeyeceğiz. Hesaplarına ya dijital uygulamalarla ya da oluşturacağımız kartlar aracılığıyla yükleme yapacaklar. Vatandaşlarımız burada biriken parayı anlaşmalı birçok noktada harcayabilecek. Vatandaşlarımız türlerine göre sınıflandırılmış ve ayrıştırılmış atıklar getirdiğinde belirlenen ücretler karşılığında vatandaşlarımızın kartlarına yükleme yapılacak. Bu kartlar ilimizdeki 76 işyerinde geçerlidir. Bu işletmeler arasında; Marketler, fırınlar, fast food işletmeleri, alışveriş merkezleri, pideciler, kafeteryalar, restoranlar, şarküteriler, pastaneler ve şekerlemeler gibi çeşitli iş kolları bulunmaktadır. “Herkes istediği yerde kullanabilir”

    ŞEHRİMİZE ÇEVRE EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

    “Atıkların çevreye atılmasını veya çöplere karıştırılmasını değil, ayrıştırılarak atık noktalarına getirilmesini istiyoruz. Mobil araç uygulamasıyla aslında vatandaşlarımıza bir adım daha yaklaştık. Bugün bu tanıtımı Çevre Haftası’na özel yaptık, önümüzdeki günlerde farklı uygulamalarımız olacak. “Özellikle şehrimizde Çevre Eğitimi ve Uygulama Merkezi kurmak istiyoruz.”