Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

İnşaat hizmetleri sektörü yön arıyor

Türkiye Hazır Beton Birliği

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile ilgili imalat ve hizmet sektörlerinde mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Raporu’nu açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Geçen yılın kasım ayında başlayan aktivite yavaşlamasının şubat ayında eşik değerin biraz üzerine çıktığını ve aktivite endeksinin diğer endekslere göre nispeten daha iyi bir konumda olduğunu gösteren Hazır Beton Endeksi raporu, yükselişin devam ettiğini gösteriyor. İnşaatla ilgili imalat ve hizmet sektörlerindeki faaliyet önemli olmakla birlikte yeterli değildir. yaptı.

Raporda, hem beklenti hem de güven endeksinin pozitif tarafa yaklaşmasına rağmen henüz inşaat faaliyetlerini olumlu etkileyecek düzeyde görünmediğinin altı çizilirken, inşaat faaliyetlerinde ciddi bir artış beklenmeyeceği öngörüsünün de devam ettiği kaydedildi. 2024 yılının ilk çeyreği devam ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında faaliyet dışı endekslerin bir önceki yılın aynı ayına göre azaldığını ve en büyük daralmanın Güven Endeksi’nde görüldüğünü belirten raporda, “Faaliyetteki artış, değerin artacağı bilgisiyle birlikte okunmalı” Endeksin eşik değerine oldukça yakın. Bu durumda aktivitedeki artış anlamlı ama yeterli.” “Öyle değil. Faaliyet Endeksi’ndeki artış Güven ve Beklentideki düşüşü telafi edemediğinden, Birleşik Beton Endeksi sınırlı da olsa geriledi.”

Raporun sonuçlarını değerlendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, “Geçen yıl kasım ayında başlayan aktivite yavaşlamasının ardından endeks, şubat ayında eşik değerin biraz üzerine çıktı. “2024 yılının ilk çeyreğinde aktivitede ciddi bir artış beklemediğimize dair tahminimiz devam ediyor.” söz konusu.

Başkan Işık, mevcut finansal şartlarda inşaat ve konut sektörünün ipotekli satışlarla büyümesinin mümkün görünmediğinin altını çizerek, “Şu anda inşaat sektörünün dinamosu kentsel dönüşüm ve yapı stoğunun yenilenmesi olacak. Konut arzındaki yavaşlama nedeniyle konut fiyatlarının yeniden yükselmesini önlemek için, bir yandan “Konut sayısında sürdürülebilir büyüme rakamına ulaşırken, yapı stoğunun da depreme hazırlıklı olması gerekiyor. En azından yılın ilk yarısında konut talebinde bir artış beklenmiyor. Bu durumda ekonomi yönetiminin sürdürülebilir büyüme yaklaşımını enflasyonla mücadeleyle eş zamanlı olarak nasıl uygulayacağı önem kazanıyor” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem
Sıradaki Haber Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı