Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kayseri’den 6 milyon 270 bin TL değerindeki arı kovanı dağıtım töreni

    Mehmet UZEL / KAYSERİ

    Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Tarım ve hayvancılık alanında Kayserili üreticinin kentteki en güçlü destekçisi olan Belediye Başkanı. Memduh Büyükkılıç yönetiminde Dr. vatandaşların ev ekonomilerine.

    Proje kapsamında başvuru ve çekiliş aşamalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, projenin son aşaması olan arı kovanlarının dağıtımına hazırlanıyor.

    Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 6 milyon 270 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesinde Kovan Dağıtım Törenini 31 Mayıs Cuma günü saat 03.30’da gerçekleştirecek.

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. 500 yararlanıcı listesinin belirleneceği kurada Memduh Büyükkılıç, ‘Çiftçinin ve üreticinin dostu Büyükşehir Belediyesi’ne yakışan bir müjdeyle şunları söyledi: “984 kişi belgelerini tamamlayarak katılmaya hak kazandı. Çekilişte hepsine arı kovanı hediye edelim.” Çekilişe katılan tüm başvuru sahiplerine “Hayırlı uğurlu olsun” denilerek kovan desteği sağlanması talimatı, arıcıları sevindirdi.

    Bu müjde ve Başkan Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını kısa sürede tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, merakla beklenen Hobim Arıcılık Projesi Arı Kovanı Dağıtım Töreni’nde başvuru yapan her arıcıya 2’şer arı kovanı dağıtacak.

    Hobim Arıcılık projesi kapsamında toplam 6 milyon 270 bin TL maliyetle 990 kişiye toplam 1980 kovan desteği verilecek.

    Büyükşehir Belediyesi’nden Arıcılığa Toplam 8 Milyon 960 Bin TL Destek

    Geçtiğimiz yıllarda arıcılık alanında üreticilere destek veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında 430 bin TL değerinde 420 arı kolonisi, 2023 yılında 2 milyon 260 bin TL değerinde 800 arı kovanı ve 1980 arı kovanı ile 6 milyon arı kovanı dağıttı. Hobim Arıcılık Projesi kapsamında 2024 yılında 270 bin TL destek sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi toplam 3 bin 200 adet arı kovanı satın alırken, cari rakamlarla toplam 8 milyon 960 bin TL yatırım yaptı.

    Proje ile bölgede arıcılık faaliyetlerinin yürütülmesi sonucunda, arıcılığın ekolojik dengeye olan faydaları ve tozlaşmaya katkısı nedeniyle bitkisel üretimde olumlu artışlar doğrultusunda çevre dostu bir yaklaşım izlenmesi ve arıcılık yapanların teşvik edilmesi, Arı üreticilerini Büyükşehir Belediyesi’nin hibe desteğiyle arıcı olmaya, bölge halkını da donanımlı çiftçi olmaya hazırız. Hem etkili olması hem de bölge istihdamına katkı sağlanması hedefleniyor.

    Hobim Arıcılık Projesi Kapsamında Dağıtılacak Arı Kovanlarını Alacak Arıcılara Uyarılar

    Proje kapsamında dağıtılacak kovanların Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından devredilmesinin ardından arıcıların dikkat etmesi gereken nokta, mevzuata uygun yerleşim yerleri dışında arı kovanlarının çevreye zarar vermeyecek şekilde seçilmesidir. Arı sokmasına karşı alerjisi olup olmadığının bilinmesi, yoksa alerjiye karşı ilaç bulundurulması, Kovanları almaya gelirken arıcılık için gerekli ekipmanların (maske, eldiven, çorap, körük vb.) bulundurulması gerekmektedir. Yararlanıcıların teslim tarih ve saatinde teslim aldığı arı kovanları hazır bulundurularak bekletilmeden sabahın ilk saatinde önceden hazırlanmış yerlerine götürülmeli, aksi takdirde sıcaklıktan dolayı arı kayıpları yaşanabilir ve yenileriyle değiştirilmelidir. Serbest bırakılan arıların uçuş deliklerinin maske ve körük ile açılması, ilk gün arılara herhangi bir ilaçlama yapılmaması ve kovanların hiç açılmaması, ikinci gün üfleyici ile arıların kontrol edilmesi, her gün yumurta aranması veya ana arının kontrol edilmesi Arı, gerekirse peteklerde açık ve kapalı yavruların olup olmadığını gözlemler. Arıların belirli koşullarda (hava koşulları, flora ve kovandaki bal durumu) beslenmesi, ilerleyen günlerde arıların gelişimine göre uygun petek ve tüy verilmesi konusunda uyarılar yapıldı.