Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

O ürüne zam değil, indirim geldi: 100 liradan 89,50 liraya düştü

Son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşın, bir ürünün fiyatında yaşanan düşüş görenleri şaşkına çevirdi. Üç ay önce 100 TL’ye satılan bir koli yumurtanın fiyatı birçok yerde 55 liraya kadar düştü. Bu indirim, vatandaşların marketlere akın etmesine neden oldu.

Son zamanlarda artan gıda

Yumurta Fiyatlarında Sevindirici Düşüş! 3 Ay Önce 100 Liraya Satılan Yumurta 89,50 Liraya Düştü

Son zamanlarda artan gıda fiyatlarına bir nebze olsun ara veren yumurta fiyatları, vatandaşı sevindirdi. 3 ay önce 100 liraya satılan bir koli yumurta, şu an birçok markette 89,90 liradan alınabiliyor. 30’lu büyük boy yumurtalarda da düşüş yaşanırken, fiyatlar 130 liradan 90 liraya kadar geriledi.

Düşüşün 3 Sebebi Var

Uzmanlar, yumurta fiyatlarındaki düşüşte 3 ana etkenin rol oynadığını belirtiyor:

1. Üretim Fazlalığı: Son dönemde yumurta üretiminde yaşanan artış, tüketimden fazla arza yol açtı. Bu durum, fiyatlarda düşüşe sebep oldu.

2. Tüketim Oranlarının Düşmesi: Yumurta fiyatlarındaki artış ve artan üretim, tüketim oranlarında düşüşe neden oldu. Bu durum da fiyatları aşağı çekti.

Düşen Fiyatlar Sofralara Yumurta Bolca Girmesine Olanak Sağlıyor

Düşen yumurta fiyatları, vatandaşı mutlu etti. Artık vatandaşlar daha uygun fiyata yumurta satın alarak sofralarına daha sık yumurta koyabiliyor. Bu durum, yumurta tüketiminin artmasına ve vatandaşın beslenmesine katkı sağlaması açısından da önemli.

Yumurta fiyatlarındaki düşüş, gıda fiyatlarındaki genel artışa bir istisna oluşturarak vatandaşa umut ışığı oluyor. Bu durum, hem yumurta üreticileri hem de tüketiciler için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Ticaret Bakanlığı Mart ayında 673
Sıradaki Haber 31 firmanın izin belgesi iptal edildi