Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Sakarya’da 150 milyon TL’lik yatırıma onay

    SAKARYA (İGFA) – Sakarya

    SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı merkez toplantı salonunda gerçekleştirildi.

    İlçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlık etti.

    150 MİLYON TL’LİK YATIRIM ONAYI

    Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek onaya sunulduğu toplantıda Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosunun güçlendirilmesi amacıyla 20 yeni otobüs alımı ve asfalt çalışmasının da aralarında bulunduğu 150 milyon TL’lik yatırım için onay aldı. Mecliste konuşan Başkan Alemdar, şehir içi ulaşımda yeni bir sayfa açılacağını, asfaltla ilgili ciddi bir süreç başlatacaklarını belirtti.

    ŞEHRİN KALKINMA BÜTÜNLÜĞÜ

    Alemdar, toplantıda tüm belediye başkanlarına da “imar bütünlüğü” vurgusu yaparak, “Belediye başkanlarımızla konuşarak bu konuyu daha sağlıklı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Hep birlikte şehrin imar bütünlüğünü sağlayacağız” dedi. .

    YERLİ VE MİLLİ ARAÇLARLA ULAŞIMDA YENİ SAYFA

    Alemdar, 150 milyon TL’lik yatırımla ilgili şunları söyledi: “100 milyon TL’lik yatırımla otobüs filomuzu yerli ve milli araçlarla güçlendireceğiz. İhtiyacı karşılamayan araçların yerine yeni, çevreci otobüsler hizmete girecek. Ulaşımda marka haline gelen ve maksimum memnuniyete ulaşan bir altyapı.” “Biz de 50 milyon TL’yle asfalt, yol yapım ve bakım işlerini yapmak istiyoruz. Bizim derdimiz vatandır, şehrimize en iyi hizmettir” dedi.

    “BÜTÜN ÇALIŞANLARIMIZ BİZE GÜVENİYOR”

    Tüm belediye personelinin kendilerinin emaneti olduğunu belirten Başkan Alemdar, “Siyasi görüşü, yaşam tarzı, irtibatı ne olursa olsun üreten, ülkeye ve millete katkı sağlamaya çalışan her çalışanımız bize emanet. Biz bunun için çalışıyoruz. Personelin ihtiyaç duyulmayan birimlerden ihtiyaç duyulan bölgeye kaydırılması.” “Çalışanlarımızı en verimli ve ihtiyaca uygun şekilde değerlendirmemiz çok önemli. Çalışmak ve katkı sağlamak isteyenlere mutlaka iş olduğunu söylemek isterim” dedi.

    YAŞLI BAKIM MERKEZİNE İLK ADIM

    Yaşlı Bakım Merkezi projesi için ilk adımı attıklarını belirten Başkan Alemdar, “Yaşlılarımızın yanında olmak, onları yalnız bırakmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaşlılarımızın gün geçtikçe yalnızlaştığına dair tespitlerimiz var. “Bu noktada Yaşlı Bakım Merkezi projemizin yapımı için 2024 Toplumsal Gelişimi Destekleme Programı kapsamında MARKA’ya başvuruda bulunuyoruz” dedi.

    TOPLANTI GÜNDEMİ

    4 ek gündem maddesiyle birlikte toplam 30 maddenin görüşüldüğü toplantıda ilk 14 madde oybirliğiyle kabul edildi. 15-19. maddeler arasında kalan 5 gündem maddesi oybirliğiyle Plan ve Bayındırlık komisyonuna devredildi. 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ve 28’inci maddeler oybirliğiyle kabul edilirken, 29’uncu Plan ve Bütçe ile 30’uncu madde Plan ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.