Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Ticarette ‘İthalatta Korunma Tedbirleri Hakkında Tebliğ’ Resmi Gazete’de

Ticaret Bakanlığı, Polyester Elyaf

Ticaret Bakanlığı, Polyester Elyaf İthalatında Korunma Tedbirlerinin Uygulanmasına İlişkin Karar kapsamında yerli üreticiler tarafından uygulanan koruyucu tedbirin süresinin uzatılması yönünde yapılan başvuru üzerine soruşturma açılması usul ve esaslarını belirledi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yürürlüğe girecek ve yapılacak soruşturmanın usul ve esasları belirlenecek.

ANKARA (İGFA) – Ticaret Bakanlığı’nın “İthalatta Koruyucu Tedbirler Hakkında Tebliği” bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tebliğe göre, Polyester Elyaf İthalatında Korunma Tedbirlerinin Uygulanmasına İlişkin Karar kapsamında uygulanan koruma tedbirinin süresinin uzatılmasına yönelik yerli üreticiler tarafından yapılan başvuru üzerine soruşturma açılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yürürlüğe girecek ve yapılacak soruşturmanın usul ve esasları belirlendi.

Yapılan başvuruya ilişkin olarak, İthalatta Korunma Tedbirleri Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 5503.20.00.00.00 GTİP kapsamında sınıflandırılan “Polyesterler”den tanımlanan polyester elyafların ithalatına yönelik İthalatta Korunma Tedbirleri Değerlendirme Kurulu ( 8 Haziran 2004 tarih ve 25486 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik). Toplantıya katılan üyelerin, ciddi zararların önlenmesi veya ortadan kaldırılması için yürürlükteki korunma tedbirinin gerekli olup olmadığının tespiti amacıyla korunma tedbiri soruşturması açılmasına oybirliğiyle karar verdiklerinin altı çizildi. yerli üreticilerin piyasa koşullarına uyumunun detaylı olarak incelenmesi amacıyla mevcut tedbirin gözden geçirilmesi. Bilgi sunumu, ilgili tarafların dinlenmesi gibi hususlar da belirlendi.

Söz konusu bildirimin detaylarına ulaşmak için Tıklayabilirsiniz.

Otogazın litre fiyatına 1 Mayıs’ı
Sıradaki Haber LPG’ye indirim geliyor!