Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Türkiye’nin en zengin şehirleri açıklandı: Uşak, Afyon, Denizli ve Kütahya dikkat çekti

Türkiye’nin en zengin şehirleri

Türkiye’nin en zengin şehirleri açıklandı: Uşak ve komşuları dikkat çekti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Bu verilere göre, kişi başına GSYH’de Kocaeli, İstanbul ve Tekirdağ ilk üç sırayı aldı. Afyonkarahisar ve komşuları olan Denizli, Manisa, Uşak ve Kütahya’da ise kişi başına GSYH’de önemli artışlar yaşandı.

Kişi başına GSYH’de Afyonkarahisar 23. sırada

Afyonkarahisar’ın 2022 yılı kişi başına GSYH’si 6 bin 889 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamla Afyonkarahisar, kişi başına GSYH’de 81 il arasında 23. sırada yer aldı. Afyonkarahisar’ın kişi başına GSYH’si, bir önceki yıla göre yüzde 15,5 arttı.

Denizli 12. sırada, Manisa 10. sırada

Denizli’nin 2022 yılı kişi başına GSYH’si 9 bin 456 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamla Denizli, kişi başına GSYH’de 81 il arasında 12. sırada yer aldı. Denizli’nin kişi başına GSYH’si, bir önceki yıla göre yüzde 9,1 arttı.

Manisa’nın 2022 yılı kişi başına GSYH’si 10 bin 208 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamla Manisa, kişi başına GSYH’de 81 il arasında 10. sırada yer aldı. Manisa’nın kişi başına GSYH’si, bir önceki yıla göre yüzde 10,2 arttı.

Kütahya ve Uşak’ta da artışlar yaşandı

Kütahya’nın 2022 yılı kişi başına GSYH’si 8 bin 442 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamla Kütahya, kişi başına GSYH’de 81 il arasında 20. sırada yer aldı. Kütahya’nın kişi başına GSYH’si, bir önceki yıla göre yüzde 13,6 arttı.

Uşak‘ın 2022 yılı kişi başına GSYH’si 8 bin 551 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamla Uşak, kişi başına GSYH’de 81 il arasında 21. sırada yer aldı. Uşak’ın kişi başına GSYH’si, bir önceki yıla göre yüzde 4,2 arttı.

Uşak ve komşularının kişi başına GSYH’sinde yaşanan artışlar, bu illerin ekonomik faaliyetlerinin güçlendiğini gösteriyor. Bu durum, istihdam ve refah düzeyinin artmasına da katkı sağlayacaktır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından
Sıradaki Haber Türkiye’nin Zengin Şehirleri Belli Oldu! Uşak 28. Sırada!