Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Tüvtürk, alınan komisyon ücretlerini iade edecek

    Araç Muayene İstasyonundaki Komisyon

    Araç Muayene İstasyonundaki Komisyon Ücreti İadesi Kararı!

    Bir araç sahibi, araç muayene istasyonunda banka kartıyla ödeme yaparken ek bir komisyon ücreti talep edilmesi üzerine başlattığı hukuki süreç sonucunda mahkeme tarafından haklı bulundu. Yapılan ödemenin ardından komisyon ücretinin alınmasının yasal dayanağı olmadığına hükmedildi ve 12,41 TL’lik ücretin iadesine karar verildi.

    Araç sahibi, geçtiğimiz yılın Nisan ayında aracının muayenesini yaptırmak için muayene istasyonuna gittiğinde nakit parasının olmaması üzerine banka kartıyla ödeme yapmak zorunda kaldı. Ancak banka kartıyla ödeme yaparken ek bir komisyon ücreti istendi. Talep edilen bu ek ücretin yasal bir dayanağı olmadığını sorgulayan araç sahibi, yaşadığı bu durumu yargıya taşıdı.

    Mahkeme süreci sonucunda, banka kartıyla yapılan ödemelerde ek komisyon ücreti alınmasının yasalara aykırı olduğuna hükmedildi. Kararda, tüketici kanunlarının banka kartlarından bu şekilde ek ücret talep edilmesine izin vermediği belirtildi.

    Bu kararın benzer durumlarda bir örnek teşkil edebileceği ve banka kartlarıyla ilgili ek komisyon taleplerine karşı tüketici haklarını koruma adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.