Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Kütahya Afyon’da çiğ süt fiyatına zam

Üreticinin Eline Net 14,65

Üreticinin Eline Net 14,65 TL Geçecek

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatında 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere önemli bir zam yapma kararı aldı. Yeni fiyat ile üreticinin eline litre başına net 14,65 TL geçecek. Bu durum, çiğ sütte %8,5’lik bir artış anlamına geliyor.

Son Zam 22 Ocak’ta Yapılmıştı

USK’nın son zam kararı 22 Ocak’ta alınmış ve bu tarihten itibaren çiğ süt tavsiye fiyatı litre başına 13,50 TL olarak belirlenmişti. Yeni zam ile birlikte bu fiyat 14,65 TL’ye yükselmiş oldu.

Artış Gerekçesi: Artan Maliyetler

USK, çiğ süt fiyatındaki artışı gerekçelendirirken, yem, mazot ve diğer girdi maliyetlerindeki artışlara dikkat çekti. Konsey, bu artışların üreticinin maliyetlerini önemli ölçüde yükselttiğini ve çiğ süt fiyatında da bir güncelleme yapılmasını zorunlu hale getirdiğini vurguladı.

Zam Tüketici Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

Çiğ süt fiyatındaki artışın, marketlerde satılan süt ve süt ürünlerinin fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor. Uzmanlar, zammın etkisinin önümüzdeki günlerde kademeli olarak hissedileceğini öngörüyor.

USK’dan Sektöre Destek Çağrısı

USK, çiğ süt fiyatındaki artışın yanı sıra, sektöre yönelik diğer destek çalışmalarının da devam edeceğini açıkladı. Konsey, üreticilerin maliyetlerini düşürmeye yönelik çalışmaların ve süt ve süt ürünlerinin tüketiminin artırılması için de çalışmalar yapılacağını kaydetti.

TÜİK verilerine göre Ekonomik Güven
Sıradaki Haber Ekonomik güven endeksi 1 puan azaldı