Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşaklı ev sahipleri dikkat! Mehmet Şimşek uyardı, 5 Nisan son

Bakan Şimşek’ten Kira Beyannamesi

Bakan Şimşek’ten Kira Beyannamesi Uyarısı: Son Tarih 5 Nisan!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyannameleri konusunda önemli bir açıklamada bulundu. Mükellefleri bir yaptırımla karşılaşmamaları için 5 Nisan’a kadar beyannamelerini vermeleri gerektiğini hatırlattı.

21 Bin Lirayı Aşan Kira Geliri Olanlara Dikkat!

2023 yılı için belirlenen kira geliri istisna tutarı 21 bin lira olarak açıklanmıştı. Bu tutarı aşan kira geliri elde eden kişilerin, beyannamelerini 5 Nisan’a kadar vermesi gerekiyor. Aksi takdirde, yaptırım uygulanması söz konusu olabilir.

420 Bin Gayrimenkulde Yerinde Tespit Yapıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, idari kayıtlar (tapu, MERNİS gibi) ve teknolojik imkanlar etkin şekilde kullanılıyor.

Bakan Şimşek, şu ana kadar 1,2 milyon gayrimenkulden yaklaşık 420 bininde yerinde tespit yapıldığını açıkladı. Saha denetimlerinin ve mükelleflerin bilgilendirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini de vurguladı.

Adil Rekabet ve Mali Disiplin için Kayıt Dışı Mücadele Güçleniyor

Bakan Şimşek, kira beyannamelerinin önemini bir kez daha hatırlatarak adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelenin güçlendirildiğini ifade etti.

TÜİK Açıkladı: Mayıs Ayı İşyeri
Sıradaki Haber Son dakika haberi: Uşak’ta iş yeri kira zam oranı belli oldu