Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşaklı vatandaşı isyan ettirecek zam

Akaryakıta Zam Yolda! Fiyatlar

Akaryakıta Zam Yolda!

Fiyatlar 15 Mart Cuma’dan İtibaren Yükseliyor

Türkiye’de yüksek döviz kuru ve ÖTV zammının ardından akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre benzine 1,53 TL, motorine ise 1,10 TL zam yapılacak. Zam, 15 Mart Cuma günü itibarıyla geçerli olacak.

Benzin ve Motorin Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Zam sonrası İstanbul’da benzinin litresi 42 TL’ye, motorinin litresi ise 41,82 TL’ye yükselecek. LPG’nin litresi ise 20,50 TL seviyesinde kalacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatının bulunması yoluyla hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek hesaplanıyor.

Zammın Nedenleri

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın temel nedeni, yüksek döviz kuru ve ham petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar olarak gösteriliyor. li rol oynuyor.

Zamma Tepkiler

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, sürücüleri ve taşımacıları endişelendiriyor. Zammın geri çekilmesi veya en azından ertelenmesi için yetkililere çağrılar yapılıyor.

Olası Etkiler

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, taşımacılık maliyetlerini ve enflasyonu artırması bekleniyor. Bu durum, birçok sektörde fiyat artışlarına neden olabilir.