Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta ATM’lerde yeni dönem: Bu paralar artık verilmiyor

    Bankamatikler 5 TL ve

    Bankamatikler 5 TL ve 10 TL Vermeyecek: Yeni Uygulama Vatandaşları Şaşırttı!

    Milyonlarca vatandaşın günlük hayatının önemli bir parçası olan bankamatikler, son ekonomik gelişmelerden nasibini aldı. Artık düşük ücretli banknotlarla ATM’lerde işlem yapmak mümkün olmayacak.

    Bankalar Önceden Önlem Almıştı

    Türk parası

    Yüksek enflasyon ve Türk Lirası’nın değer kaybı, bankacılık sektörünü de derinden etkiledi. Birçok banka, şube sayısını azaltarak ve evden çalışma sistemine geçerek şubelerin iş yükünü hafifletmeye yönelik adımlar atmıştı.

    5 TL ve 10 TL ile İşlem Yapılamıyor

    Ziraat Bankası’nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alım gücünün düştüğünü belirten Babuşçu, şunları söyledi: “Son dönemde artan 200 TL kullanımı ve 10 TL’nin alım gücünün tamamen azalması, bankaların ATM’lerine para temin etmekte zorluk yaşamasına yol açtı. Bu nedenle bankalar, ATM’lerdeki 10 TL’lik banknotları kaldırdı.”

    200 TL’lik Banknot Sayısında Büyük Artış

    Para

    Merkez Bankası verilerine göre, 2023 Mayıs ayında 607 milyon 139 bin olan tedavüldeki 200 TL’lik banknot sayısı, bu yılın Mayıs ayında 1 milyar 179 milyonu aşarak yüzde 94’lük bir artış gösterdi. Uzmanlar, bu durumun Türkiye’deki enflasyonun ciddi bir sorun olduğunu gösterdiğini belirtiyor.