Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye de flaş gelişme

    Son dakika Uşak –

    Son dakika Uşak – Hükümetin, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olarak verilmesi planlanan 5 bin TL’lik ikramiye ödemesi, çalışan emeklilerin tepkisiyle karşılanmıştı. Bu tepkilerin ardından hükümet geri adım atarak, söz konusu ödemeyi çalışan emeklilere yapma kararı aldı. Bu gelişmeyle birlikte, TBMM Genel Kurulu’nun bu hafta içinde, söz konusu ikramiyeyi içeren kanun teklifini görüşmesi bekleniyor.

    Torba yasa tasarısında yer alacak olan bu ödemenin yanı sıra, deprem bölgesinde yüksek fiyat artışlarına sebep olan işletmelere ilişkin düzenlemeler de gündeme gelecek. Özellikle inşaat ve yapı malzemelerini yüksek fiyatlardan satan işletmelere yönelik cezaların artırılması da tasarının içeriğinde yer alıyor.

    Genel Kurul, Salı gününden itibaren ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifini ele alacak. Toplamda 86 maddeden oluşan bu teklifin, çalışan emeklilere yapılacak olan bir defalık 5 bin TL’lik ödeme yanı sıra, deprem bölgesindeki fiyat artışlarını engellemeye yönelik önlemleri de kapsayacağı belirtiliyor.

    Bu kararın alınmasıyla birlikte, emekliler arasındaki beklenti ve taleplerin dikkate alınması, hükümetin aldığı kararın kamuoyu nezdinde olumlu bir şekilde karşılanmasını sağlamış durumda. Özellikle deprem bölgelerindeki fiyat artışlarının önlenmesi adına atılacak adımlar, geniş kesimler tarafından olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmelerin meclis görüşmeleri sırasındaki detayları ve sonucu, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.