Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta çiftçilere kritik duyuru: 2 Ocak’ta sona eriyor

    Uşak’ta ÇKS Kayıt Yenileme

    Uşak’ta ÇKS Kayıt Yenileme Başvuruları 2 Ocak’ta Sona Eriyor

    Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt yenileme başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

    Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor

    Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapılabiliyor. Başvuru yapmak için öncelikle e-Devlet şifresi gerekiyor. E-Devlet şifresi olmayan çiftçiler, PTT şubelerinden e-Devlet şifresi alarak başvurularını yapabilirler.

    Mülkiyet sorunu yaşayanlar taahhütname verebilecek

    Mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazileri ise “Taahhütname” belgesi ile kayıt altına alınabilecek.

    Çiftçilere uyarı

    Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere başvurularını süresi içerisinde yapmaları konusunda uyarıda bulundu. Başvuruların zamanında yapılmaması halinde, çiftçiler tarımsal desteklemelerden yararlanamayacak.

    Tarımsal desteklemelerden yararlanmak için ÇKS’ye kayıt şart

    Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), tarımsal faaliyetlerin ülke genelinde kayıt altına alınması ve çiftçilerin tarımsal desteklemelerden yararlanabilmeleri amacıyla oluşturulan bir sistemdir. ÇKS’ye kayıtlı olan çiftçiler, mazot ve gübre desteği, fındık alan bazlı gelir desteği, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık desteklemeleri gibi pek çok tarımsal desteklemeden yararlanabilmektedir.