Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta ehliyet almayan dizini dövecek! Ehliyet fiyatları 2024’te zirve yaptı

    Ehliyet fiyatları 2024’te zirve

    Ehliyet fiyatları 2024’te zirve yaptı

    B sınıfı ehliyet almak için 20 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor

    Türkiye’de ehliyet almak isteyenler için kötü haberler var. 2024 yılında ehliyet fiyatlarında rekor artış yaşandı. Özellikle B sınıfı ehliyet almak isteyenler için maliyetler 20 bin lirayı aştı.

    Harçlar 4 bine yaklaştı

    2024 yılında ehliyet harçlarında da artış yaşandı. B sınıfı ehliyet harcı 3 bin 945 liraya yükseldi. Bu artışla birlikte B sınıfı ehliyet almak için ödenmesi gereken harç tutarı 4 bine yaklaştı.

    Kurs ücretleri de arttı

    Ehliyet almak isteyenler için maliyeti artıran bir diğer etken de kurs ücretleri oldu. Kurs ücretleri illere göre değişiklik gösteriyor. Genel olarak 15 bin ila 16 bin lira arasında olan kurs ücretleri, bazı şehirlerde 20 bin lirayı da buluyor.

    20 bin liraya ehliyet

    Hem kurs hem de harç parasını ödeyerek ehliyet almak isteyen bir kişinin maliyeti ise neredeyse 20 bin lirayı buluyor. Bu durum, ehliyet almak isteyenler için önemli bir yük oluşturuyor.

    Ehliyet almak zorlaşacak

    Ehliyet fiyatlarındaki artış, ehliyet almak isteyenlerin sayısını azaltabilir. Özellikle düşük gelirli vatandaşlar için ehliyet almak daha da zorlaşacak.

    Kurumlardan açıklama bekleniyor

    Ehliyet fiyatlarındaki artış, vatandaşlardan tepki çekiyor. Vatandaşlar, ehliyet fiyatlarının düşürülmesini talep ediyor. Bu konuda kurumlardan açıklama bekleniyor.