Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta evlenme hızı, boşanma hızını geçti

    Uşak’ta Evlenme ve Boşanma

    Uşak’ta Evlenme ve Boşanma Hızı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Uşak’ta evlenme ve boşanma hızı son yıllarda arttı. Evlenme hızı, boşanma hızını geçti. 5 yıllık veriye göre ise boşanma hızı da arttı.

    Evlenme hızı arttı

    Kaba evlenme hızı, belli bir yıl içinde her bin nüfus başına düşen evlenme sayısıdır. Uşak’ta kaba evlenme hızı, 2018 yılında 6,88 binde iken 2022 yılında 7,02 binde yükseldi. Bu artış, 2022 yılında Türkiye ortalamasının (6,84 binde) üzerinde gerçekleşti.

    Boşanma hızı da arttı

    Kaba boşanma hızı, belli bir yıl içinde her bin nüfus başına düşen boşanma sayısıdır. Uşak’ta kaba boşanma hızı, 2018 yılında 2,15 binde iken 2022 yılında 3,09 binde yükseldi. Bu artış, 2022 yılında Türkiye ortalamasının (3,01 binde) üzerinde gerçekleşti.

    Artışın nedenleri

    Evlilik ve boşanma hızlarındaki artışın nedenleri arasında, ekonomik ve sosyal koşullar, toplumsal değerlerdeki değişimler, evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin yetersizliği gibi faktörler gösterilebilir.

    Ekonomik koşullar

    Ekonomik koşullar, evlilik ve boşanma üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Ekonomik kriz dönemlerinde, evlilik oranlarında düşüş ve boşanma oranlarında artış görülmektedir. Uşak’ta son yıllarda ekonomik koşulların iyileşmesi, evlilik oranlarının artmasında etkili olmuş olabilir.

    Sosyal değerlerdeki değişimler

    Sosyal değerlerdeki değişimler de evlilik ve boşanma üzerinde etkili olmaktadır. Günümüzde, evlilik ve boşanma konusunda daha fazla özgürlük ve seçenek olduğu görülmektedir. Bu durum, evlilik oranlarında artış ve boşanma oranlarında düşüş olarak yansıyabilmektedir.

    Evlilik öncesi danışmanlık hizmetleri

    Evlilik öncesi danışmanlık hizmetleri, evlilik öncesi çiftlerin kendilerini ve eşlerini daha iyi tanımalarına yardımcı olur. Bu hizmetler, evlilik uyumunu artırmaya ve boşanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Uşak’ta evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin yetersiz olması, boşanma oranlarının artmasında etkili olmuş olabilir.

    Uşak’ta evlenme ve boşanma hızları son yıllarda artmaktadır. Bu artışın nedenleri arasında, ekonomik ve sosyal koşullar, toplumsal değerlerdeki değişimler ve evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin yetersizliği gibi faktörler gösterilebilir.