Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta son 4 gün: Çiftçilere destek başvurusu bitiyor

    Başvurular Başladı: %30-%50 Hibeli

    Başvurular Başladı: %30-%50 Hibeli Düve Alım Desteklemesi

    Başvuruların Açılması ve Destekleme Koşulları

    Para

    Türkiye’de hayvancılıkla uğraşan işletmeler için önemli bir destek programı olan %30-%50 Hibeli Düve Alım Desteklemesi, 11 Aralık 2023 tarihinde başladı ve 7 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu destekten faydalanabilmek için, Türkvet verilerine göre işletmesinde 8 aydan büyük dişi sayısı 50’yi geçmeyen hayvancılar başvuru yapabilecekler. Başvurular, işletmenin kayıtlı bulunduğu İl/İlçe Tarım Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

    Desteklemeye Esas En Üst Düve Bedelleri ve Koşulları

    Para

    Destek kapsamında, farklı özelliklere sahip düvelere yönelik belirlenmiş en üst bedeller bulunuyor. Gebe düveler için en az 3 aylık gebe olma şartıyla 100.000 TL, 8-15 aylık boş düveler için ise 50.000 TL destek sağlanacak. Alınacak düveler için, çeşitli kurumlardan yapılacak alımların ardından yurt içinde doğmuş düvelerde %50’ye varan destekler sunulacak.

    Başvuru İçin Gerekli Belgeler ve İşleyiş Süreci

    Başvuru yapacak işletmelerin sunması gereken belgeler arasında başvuru dilekçesi ve formunun yanı sıra, hayvancılık veya ziraat alanında alınmış bir diplomaya veya sertifikaya sahip olmak, işletmenin tarımsal niteliklerini kanıtlayan belgeler sunmak, tapu fotokopisi gibi belgeler bulunuyor. Ayrıca, işletmenin varsa kira sözleşmesi, yem bitkisi ekilişi varsa 2024 ÇKS Belgesi gibi belgeler de gereklilikler arasında yer alıyor.

    Destekleme Süreci ve Taahhütler

    Başvuru sürecini tamamlayan işletmeler, Şubat ayında asil listeye dahil olacaklar. Hak kazanan işletmeler, belirtilen tarihler arasında düveleri satın alabilecekler. Ancak alınan hayvanlar, destekleme şartları gereği 2 yıl süreyle satılamayacak. Destekleme ödemeleri, başvurudan sonraki ay içerisinde gerçekleştirilecek ve belirlenen kriterlere uygunluk doğrultusunda yapılacak.

    Başvuru süresi ve gerekli belgeler konusunda işletmelerin dikkatli olmaları, destekleme sürecinde gereken adımları atabilmeleri için hayati önem taşıyor.