Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

3 adımda Kurbanlık sorgulama

Uşak’ta Kurban kesecekler dikkat: “Tarım Cebimde” uygulaması ile kurbanlık hayvanların aşı bilgileri ve sağlık durumu kolayca sorgulanabilir. Kurbanlık alımında güvenilir bilgi için kullanın.

Uşak'ta Kurban kesecekler dikkat:

Uşak‘ta Kurban kesecekler dikkat: “Tarım Cebimde” Uygulaması ile Kurbanlık Sorgulama Artık Çok Kolay

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geliştirdiği “Tarım Cebimde” mobil uygulaması, kurbanlık hayvanların aşı bilgileri ve gerekli şartları taşıyıp taşımadığı konusunda bilgi edinme imkânı sağlıyor. Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşların bu uygulama sayesinde kurbanlık hayvanlarını 3 adımda kolayca sorgulayabilmesi mümkün hale geldi.

3 Adımda Kurbanlık Hayvan Sorgulama

  1. Uygulamayı İndirme: Mobil uygulama mağazalarından “Tarım Cebimde” uygulamasını cep telefonunuza indirin.
  2. Menü Seçimi: Uygulamanın “Hayvansal Üretim” ana menüsünden “Küpe Sorgulama” alt menüsünü seçin.
  3. Küpe Numarası Girme: Satın almak istediğiniz büyükbaş veya küçükbaş hayvanın küpe numarasını girerek “Sorgula” butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan sonuçlarda hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bakan Yumaklı’dan Kurbanlık Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlıklı ve kurallara uygun kurbanlık hayvanlar alması için dikkat etmeleri gereken hususları vurguladı. Yumaklı, Bakanlığın tüm birimlerinin bayram süresince sahada olacağını belirtirken, vatandaşların “Tarım Cebimde” uygulaması ile hayvan kontrollerini hızlıca yapabileceklerini söyledi. Uygulama sayesinde hayvanların şeceresi ve sağlık durumu hakkında anında bilgi edinilebileceğini belirten Bakan Yumaklı, uygunsuzluk durumlarında yetkililere bildirilmesini rica etti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İl Müdürü Serkan Bilir ve
Sıradaki Haber Uşak İl Müdürü ve Şube Müdürü hayvan pazarlarını ziyaret etti