Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Ahaber sokak hayvanları taslağını sızdırdı: Uşak’ta bakın ne olacak

    Sokak köpekleriyle ilgili yeni tasarı: Sahiplenilmeyen saldırgan hayvanlara ötanazi, evcil hayvanını sokağa atanlara 50 bin TL ceza, barınak kapasitelerinin artırılması planlanıyor.

    Sokak köpekleriyle ilgili yeni

    Sokak Köpekleri ile İlgili Yeni Tasarı

    AHaber’in ulaştığı bilgilere göre sokak köpekleri ile ilgili önemli bir tasarı gündemde. İşte tasarının detayları:

    Sahiplenilmeyen Saldırgan Hayvanlara Ötanazi

    Yeni tasarıda, bir ay içinde sahiplenilmeyen saldırgan hayvanlara ötanazi uygulanması planlanıyor. Bu karar, sokaklarda meydana gelen saldırı vakalarını azaltmayı amaçlıyor. Toplatılan sahipsiz hayvanlar 1 ay içerisinde sahiplenilmezse ötenazi uygulanacak.

    Uşak’ta Ne Olacak?

    Uşak dahil 81 ilde evcil hayvanını sokağa atanlara uygulanacak 50 bin TL ceza ile de sokak hayvanı sorununa kalıcı çözümler getirilmesi hedefleniyor. Uşak’ta toplatılan saldırgan hayvan 1 ay içerisinde sahiplenilmezse ötenazi uygulanacak. Bu bilgilere Ahaber ulaştığı için resmi bilgi değildir ileride yasa tasarısının içeriği değişebilir, değişiklik gösterebilir.

    Evcil Hayvanını Sokağa Atanlara Ağır Ceza

    Tasarıda, evcil hayvanını sokağa atan kişilere 50 bin TL para cezası verilmesi öngörülüyor. Bu ceza, hayvan sahiplerini daha sorumlu davranmaya teşvik etmeyi hedefliyor.

    Barınak Kapasiteleri Artırılacak

    Ötanazi kararının yanı sıra, sokak hayvanları için barınak kapasitelerinin artırılması ve mevcut barınakların iyileştirilmesi de tasarıda yer alıyor. Bu sayede hayvanların daha iyi şartlarda yaşaması sağlanacak.