Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Antalya Aydın ve İzmir’de uyuşturucu operasyonu! Neler bulundu neler

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Önemli Açıklama: 17 ilde eş zamanlı düzenlenen “Narkoçelik-18” operasyonunda uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vuruldu. Operasyonlarda 1 ton 57 kilogram uyuşturucu madde ve 16 milyon 218 bin uyuşturucu hap ele geçirildi, 272 uyuşturucu satıcısı da yakalandı.

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan

    Narkoçelik-18 Operasyonu: 1 Ton Uyuşturucu ve 272 Satıcı Ele Geçirildi!

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Önemli Açıklama: Türkiye’nin 17 ilinde Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen “Narkoçelik-18” operasyonları büyük bir başarıya imza attı. Operasyonlarda 1 ton 57 kilogram uyuşturucu madde ve 16 milyon 218 bin uyuşturucu hap ele geçirildi, 272 uyuşturucu satıcısı da yakalandı.

    Operasyonlar 17 İlde Gerçekleştirildi: Adana, Antalya, Aydın, Ağrı, İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Nevşehir, Çankırı, İzmir, Osmaniye, Hatay, Çanakkale, Bingöl, Elazığ, Erzincan ve Tokat il jandarma komutanlığı ekipleri tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlara 210 ekip ve 865 jandarma personeli katıldı.

    Bakan Yerlikaya: “Kararlıyız”: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

    Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 380 bin adet uyuşturucu hap, 9 kg eroin, 6 kg kubar esrar ile Muhtelif miktarda metamfetamin, kokain ve bonzai ele geçirildi. 40 Sokak Satıcısı yakalandı.

    Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; Muhtelif miktarda kubar esrar, metamfetamin ve uyuşturucu hap ele geçirildi. 73 Sokak Satıcısı yakalandı.

    İzmir İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 10 kg kubar esrar ele geçirildi. 1 Zehir Taciri yakalandı.

    Operasyon Sonuçları:

    • Ele geçirilen uyuşturucu madde miktarı: 1 ton 57 kilogram
    • Ele geçirilen uyuşturucu hap miktarı: 16 milyon 218 bin adet
    • Yakalanan uyuşturucu satıcısı sayısı: 272

    Narkoçelik-18 operasyonu, Türkiye’nin uyuşturucuyla mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Operasyonla uyuşturucu kaçakçılığı ağlarına büyük bir darbe vurulmuş ve ülkeye giriş yapan uyuşturucu miktarında önemli bir azalma olması bekleniyor.