Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Bakan açıkladı: Uşak’ta limon sosları yasaklanıyor

    Limon Sosları Yasaklanıyor: Tarım

    Limon Sosları Yasaklanıyor: Tarım ve Orman Bakanı’ndan Yeni Karar

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzının yasaklanacağını duyurdu. Bu karar, çiftlikten sofraya gıda güvenirliğinin sağlanması amacıyla alınan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

    Gıda Güvenilirliği Çalışmaları: Türkiye’nin Standartları Dünya Ölçeğinde

    Bakan Yumaklı, Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu’nun yılda 3-4 kez toplandığını belirtirken, Türkiye’nin gıda güvenilirliğine ilişkin 103 Türk Gıda Kodeksi mevzuatına sahip olduğunu ifade etti. Hijyen kuralları, resmi kontrol, kayıt ve onay mevzuatı ile birlikte 200’ün üzerinde ikincil gıda mevzuatına sahip olan Türkiye, gıda güvenliği konusunda dünya standartlarında bir alt yapıya sahip olduğunu vurguladı.

    İnovasyon ve Gıda Güvenliği: Yapay Et ve Böcek Unu Konularında Net Duruş

    Bakan Yumaklı, gündeme sıkça gelen “yapay et” ve “böcek unu” konularına açıklık getirerek, yapay etin gündemlerinde olmadığını vurguladı. “Yapay et” konusunda herhangi bir mevzuat çalışmasının bulunmadığını belirten Yumaklı, bu konudaki spekülasyonları yalanladı. Ayrıca, bakanlık olarak ülkedeki hayvancılığı geliştirmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti.