Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    PTT uyardı: Böyle mesaj gelirse itibar etmeyin

    PTT’den vatandaşlara önemli uyarı: Son günlerde PTT’nin ismini, logosunu ve internet sitesini taklit eden dolandırıcılar, vatandaşlara sahte SMS’ler göndererek kişisel bilgilerini ve paralarını ele geçirmeye çalışıyor.

    PTT'den vatandaşlara önemli uyarı:

    PTT’den Dolandırıcılık Uyarısı! Sahte SMS’lere Dikkat!

    PTT’den önemli bir kamuoyu bilgilendirmesi: Son günlerde bazı kişiler, PTT’nin ismini, logosunu ve internet sitesini taklit ederek vatandaşlara sahte SMS’ler göndermeye başladı. Bu SMS’lerde, “Paketinizin üzerindeki bilgiler eksik olduğundan paketiniz teslim edilemedi” veya “Kargonuzun ne durumda olduğuna bakmak için iade edilmek üzere belli bir tutar ödeme yapmanız gerekmektedir” gibi ifadeler yer alıyor.

    Dikkatli olun! Bu SMS’ler dolandırıcılık amaçlıdır! PTT yetkilileri, bu tür mesajlara itibar edilmemesini ve resmi internet sitesi (https://gonderitakip.ptt.gov.tr/) veya PTT Kargo Mobil Uygulaması üzerinden kargo gönderilerinizi takip etmenizi rica ediyor.

    Unutmayın: PTT, asla kargo ücreti için SMS göndermez.

    Dolandırıcılara karşı kendinizi korumak için:

    • PTT’den gelen SMS’lerde yer alan bağlantılara tıklamayın.
    • Kişisel bilgilerinizi asla bu tür mesajlarda paylaşmayın.
    • PTT’nin resmi internet sitesi (https://gonderitakip.ptt.gov.tr/) veya PTT Kargo Mobil Uygulaması dışında herhangi bir kaynaktan gelen bilgilere itibar etmeyin.
    • Şüpheli durumlarla karşılaşırsanız PTT Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin (115).

    PTT, vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını rica ediyor.