Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak Belediyesi, Uşak Halısı Kültür Yayını ve Sergi Düzenledi

    Uşak Belediyesi, “Tarih Boyunca

    Uşak Belediyesi, “Tarih Boyunca Uşak Halısı” Kültür Yayını ve Halı Sergisi Düzenledi

    Uşak Belediyesi, “Tarih Boyunca Uşak Halısı” kültür yayını kitap lansmanı ve halı sergisi düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde düzenlenen programa, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, eşi Gülçin Çakın, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Özkan Yalım, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

    Programın açılış konuşmasını yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Programda konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; Toplumu ve insanı bu kadar güzel resmeden sanat eseri niteliğindeki halılarımızın hak ettiği değeri görmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

    Uşak halısının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Çakın, “Uşak halısı, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de önemli bir değere sahipti. Bugün de dünyanın dört bir yanında ilgi gören bir halıdır. Bu sergimizle, Uşak halısının geçmişten günümüze yolculuğunu gözler önüne sermeyi amaçladık” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından, “Tarih Boyunca Uşak Halısı” kültür yayınının tanıtımı yapıldı. Ardından, sergide yer alan halılar davetliler tarafından gezildi.

    Sergide, çeşitli dönemlere ait madalyonlu, yıldızlı, kuşlu ve daha birçok farklı motifli Uşak halısı yer alıyor. Sergi, 4-10 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

    Sergi, Uşak’ın kültürel değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacak

    “Tarih Boyunca Uşak Halısı” kültür yayını ve halı sergisi, Uşak’ın kültürel değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacak önemli bir etkinlik olarak değerlendiriliyor. Sergi, Uşak halısının zengin motifleri ve renkleriyle ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.