Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden önemli duyuru

    Uşak İl Tarım ve

    Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Açıklama: Miras, intikal ve mülkiyet sorunları nedeniyle ÇKS’ye kaydedilemeyen tarım arazileri artık taahhütname ile kaydedilebilecek

    Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, miras, intikal ve mülkiyet sorunları nedeniyle ÇKS’ye kaydedilemeyen tarım arazilerinin artık taahhütname ile kaydedilebileceğini duyurdu.

    Müdürlükten yapılan açıklamada, “Değerli üreticilerimiz; üretim yaptığınız ancak miras, intikal ve mülkiyet sorunları nedeniyle ÇKS’ye kaydettiremediğiniz tarım arazilerini yeni çıkan yönetmelik değişikliği ile artık taahhütname ile kaydedebilirsiniz. Son başvuru tarihi 02 Ocak 2024’tür. Unutmayın!” ifadelerine yer verildi.

    Açıklamada, taahhütnamenin nasıl hazırlanacağı ve gerekli belgelere ilişkin bilgiler de verildi.

    Taahhütname nasıl hazırlanacak?

    Taahhütname, tarım arazisinin sahibi olduğunu beyan eden kişinin imzasını ve kimlik bilgilerini içermelidir. Taahhütnamede, arazinin bulunduğu il, ilçe, mahalle, ada, parsel bilgileri ile arazinin yüzölçümü de belirtilmelidir.

    Taahhütnameye ek olarak, arazinin sahibi olduğunu gösterir belge (tapu, veraset ilamı, hibe sözleşmesi vb.) ile arazinin tarımsal faaliyetlerde kullanıldığını gösteren belge (zirai müracaat formu, sigorta poliçesi vb.) de ibraz edilmesi gerekmektedir.

    Gerekli belgeler

    • Taahhütname
    • Arazinin sahibi olduğunu gösterir belge
    • Arazinin tarımsal faaliyetlerde kullanıldığını gösteren belge

    Son başvuru tarihi

    Taahhütname ile ÇKS’ye kayıt yaptırma süresi 02 Ocak 2024’te sona erecektir.