Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşaklı yüzlerce çocuğu ilgilendiriyor: Bakanlık tehlikeyi açıkladı

Ticaret Bakanlığından Uyarı: Ege

Ticaret Bakanlığından Uyarı: Ege Boncuk Marka Deniz Anası Figürlü Çocuk Yüzüklerinde Tehlike!

Ticaret Bakanlığı, son bildiriminde çocukların sağlığını tehdit eden önemli bir konuya dikkat çekti. Ege Boncuk Hediyelik Eşya Ve Tekstil Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin ürettiği ve piyasaya sürdüğü “Ege Boncuk” marka deniz anası figürlü çocuk yüzüklerinin tehlikeli kimyasallar içerdiği belirlendi.

26 Mart 2024 tarihli bildirimde, Ticaret Bakanlığı, ürünün kadmiyum içerdiğini ve bu nedenle çocukların sağlığını tehlikeye attığını duyurdu. Kadmiyum, insan sağlığı için ciddi riskler oluşturan bir kimyasal maddedir ve uzun vadeli maruziyet ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre, söz konusu ürünler 20 Mart 2024 tarihinde piyasaya arzının yasaklandığı ve toplatıldığı belirtiliyor. Bu önlemin alınmasının ardında, 7223 Sayılı Ürün Güvenliği Ve Teknik Düzenlemeler Kanunu, Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi Ve Denetimi Yönetmeliği ve Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni Ve Kısıtlaması Hakkında Yönetmelik mevzuatı bulunuyor.

Bu gelişme, çocukların güvenliği ve sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Çocuklar için tasarlanmış olan takılar gibi ürünlerin, sağlık standartlarına tam uygun olması gerekiyor

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uşak'ta iş ilanına göre, tarhana
Sıradaki Haber Uşak’ta deneyimli tarhana imalat işçisi aranıyor