Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta 0800’lü numaraya dikkat: Cayma bedeli dolandırıcılığı başladı

0800’lü Numaralara Dikkat! Yeni

0800’lü Numaralara Dikkat! Yeni Trend “Cayma Bedeli” Dolandırıcılığı Vatandaşları Mağdur Ediyor

Tüketici Birliği Federasyonu Uyarıyor: 0212, 0312, 0800 ve 0850 gibi numaralardan aranarak internet aboneliği işlemleri için işlem yaptırılan tüketiciler dolandırılabiliyor.

Tüketiciler Mağdur Oluyor: Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, internet abonelikleri için mağdur edildiklerini ifade etti. Tüketicilere hizmet aldıkları firmalardan teyit almadan işlem yaptırmamaları önerisinde bulundu.

Cayma Bedeli Tuzağı: Arayan kişiler, abonelik sonlandırma ve yeniden başlatma yetkileri olduğundan bahsetmeden, tüketicileri yeni abonelik yaptırmaya ikna ediyor. Bu durumda, taahhüt süresi bitmediğinden cayma bedeli ödenmek zorunda kalınıyor. Ayrıca, yeni aboneliğe geçişte de tüketiciye belirtilen meblağdan çok daha fazla miktar faturaya yansıtılıyor.

Teyit Almadan İşlem Yapmayın: bu tarz numaralardan arayan firmalara veya kişilere kesinlikle bilgi ve belge vermeyerek, işlem yaptırılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tüketicilerin kendi internet firmalarını aramadan ve teyit almadan işlem yaptırmamalarını da tavsiye etti.

İstenmeyen Aramalara Çözüm: Söz konusu numaralardan günde 3-4 kez ısrarla aranan vatandaşların bu aramalardan bıktığına dikkati çeken yetkili SMS’lerde istenmeyen mesajların uygulamaya giren kanun sayesinde engellenebildiğini ancak istenmeyen telefon aramalarında böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti. Bu nedenle vatandaşların genelde bu numaraları engelleyerek çözüm bulduğunu ifade etti. Her gün farklı numaralardan aranan tüketicilerin çok mağdur olduğunu ve bu aramalardan kurtulmak isteyen vatandaşların mutlaka çözüm beklediğini de sözlerine ekledi.

Uşak haberleri – İlimizde 100’ün
Sıradaki Haber İlimizde 100 baş üzeri büyükbaş hayvan varlığına sahip hayvancılık işletmeleri ziyaret edilerek Hasatalıktan Ari İşletme…