Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta Arı İşletme Sayısı Artıyor

Uşak’ta Arı İşletme Sayısı Artıyor: Hedef Sağlıklı Hayvancılık ve Genetik Kaliteli Anaç Hayvan Üretimi!

Uşak'ta Arı İşletme Sayısı

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ari işletme sayısını artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Köy toplantıları ve işletme ziyaretleri ile işletme sahiplerine hastalıktan ari işletmeciliğin önemi anlatılıyor ve gerekli rehberlik sağlanıyor. Bu sayede hem hayvan sürülerinin sağlıklı bir şekilde büyümesi hem de genetik kapasitesi yüksek anaç hayvan üretimi hedefleniyor.

Müdürlük tarafından yapılan çalışmalar meyvesini veriyor. İlimizde 34 olan hastalıktan ari işletme sayısına 12 yeni başvuru daha eklendi. Bu da müdürlüğün çalışmalarının üreticiler tarafından ne kadar ilgi gördüğünü ve desteklendiğini gösteriyor.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklama da, Hastalıktan ari işletmelerin arttırılması hayvancılığımızın gelişmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde ari işletmelerin arttırılması ile hem hayvan sürülerinin sağlıklı bir şekilde büyümesi sağlanacak ve hem de genetik kapasitesi yüksek anaç hayvan üretimi de artacaktır. Uşak İl Tarım ve Oman Müdürlüğü olarak tüm köylerimizde işletme sahiplerimiz ile köy toplantıları ve işletme ziyaretleri gerçekleştirerek hastalıktan ari işletme sayısını artırmak için gayret sarf edilmekteyiz. İlimizde 34 adet olan hastalıktan ari işletme sayısına ilave 12 yeni başvurunun yapılması Müdürlüğümüz çalışmalarının üreticilerimiz nezdinde ne kadar etkili olduğunu göstermektedir. İl Müdürü Serkan Bilir, ilimiz Çarıkköy üreticilerinden Uğur Atalay’a teşekkür ederek, kendisine yenilenen hastalıktan ari işletme sertifikasını teslim etti.” bilgisi verildi.

UŞAK HABERLERİ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uşak'ta iş ilanına göre, tarhana
Sıradaki Haber Uşak’ta deneyimli tarhana imalat işçisi aranıyor