Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta da Av Sezonu Kapandı

    Uşak’ta da Av Sezonu

    Uşak’ta da Av Sezonu Kapandı

    Uşak ve tüm Türkiye’de 2023-2024 Av Dönemi, 3 Mart 2024 tarihi itibariyle sona erdi. Yeni av sezonu için tarih belli değil. Bu tarihten sonra avlananlara yasal işlemler uygulanacak.

    Yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 3. maddesine dayanılarak toplanan Merkez Av Komisyonu Kararına göre 2023-2024 Av Dönemi’nin 26 Ağustos 2023 tarihinde başladığı belirtildi.

    Açıklamada, genel ve devlet avlaklarında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde, yaban domuzu avı için ise ilave olarak Salı günü de avlanma faaliyeti yapılabildiği aktarıldı.

    Av Sezonu Neden Kapandı?

    Av sezonunun kapanmasının sebebi, av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşam evrelerini korumak. Bu dönemde avlanmak yasak.

    Av Sezonu Ne Zaman Açılacak?

    Yeni av sezonu için tarih belli değil. 2024-2025 Av Dönemine ilişkin avlanmaya ilişkin gerekli kararları almak üzere Merkez Av Komisyonu’nun 2024 yılının en geç Mayıs ayı sonuna kadar toplanması planlanıyor. Alınacak kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacak.

    Yasal Uyarı

    Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladı. Avın açılacağı Ağustos ayına kadar avcılık faaliyetleri yasak. Bu dönemde av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamak da yasak. Bu hususlara uymayanlar hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak İl Şube Müdürlüğü tarafından yasal işlemler uygulanacak.

    Uşak’ta Av Koruma Kontrol Faaliyetleri Sürdürülecek

    Uşak’ta da av koruma kontrol faaliyetleri etkin bir şekilde sürdürülecek. Bu kapsamda, avcıların avlanma yasaklarına uyup uymadıkları kontrol edilecek.

    Avcıların ve tüm vatandaşların avcılık faaliyetleri ile ilgili yasalara uymalarını ve av ve yaban hayatı kaynaklarının korunmasına yardımcı olmalarını rica ediyoruz.