Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta Kurban Bayramında 172 noktada, binlerce personel görev alacak

    “Kurban Bayramı süresince: 172 Uygulama Noktası ve Binlerce Personel Görevde” “Vali Ergün, mayıs ayındaki güvenlik bilgilendirme toplantısında kentteki olayları ve operasyonları paylaştı. Kurban Bayramı için ise 172 uygulama noktası ve binlerce personel görev alacak.”

    "Kurban Bayramı süresince: 172
    Vali Dr. Turan Ergün, Valilik Makam Toplantı Salonu’nda İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve basın mensuplarının da katılımıyla “Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirdi.
    Vali Ergün, toplantıda polis ve jandarma bölgesinde mayıs ayında gerçekleşen olaylara ve operasyonlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.
    Vali Dr. Turan Ergün, mayıs ayında kent genelinde 1.374 olayın meydana geldiğini, olayların aydınlatma oranının ise yüzde 82,2 olduğunu belirtti.
    İlde yapılan denetimlerde 418 bin 822 kişi ve 29 bin 398 aracın sorgulandığını aktaran Vali Ergün, bu denetimler sonucunda hakkında kesilenmiş hapis cezası bulunan 182 hükümlünün yakalandığını aktardı.
    İl genelinde 77 narkotik operasyonunun gerçekleştirildiğini, gözaltına alınan 126 şüpheliden 6’sının tutuklandığını kaydeden Vali Ergün, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 95 olayda 4 şüphelinin yakalandığını ifade etti.
    Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Emniyet, Jandarma ve diğer tüm birimlerle geçmiş bayramlarda olduğu gibi gerekli tedbirlerin alındığını dile getiren Vali Ergün, “Kurban Bayramı süresince 172 uygulama noktasında 1432 ekip görev yapacak olup 4126 personel ilave görev alacaktır. Kurban Bayramı sebebiyle halkın yoğun olarak bulunduğu hayvan pazarlarında dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına yönelik bilgilendirme yapmak ve önleyici faaliyetleri yürütmek amacıyla Emniyet ve Jandarma personelimiz görevlendirmiştir. Ayrıca Jandarma ve Emniyet Trafik Şube Müdürlüklerince alınan tedbirler kapsamında her gün 158 personel, İl genelinde 7/24 sahada denetim yapacak, bu trafik denetimlerinde radar, emniyet kemeri, araç kullanma süreleri, yolcu otobüsleri, alkollü araç kullanma ve kırmızı ışık denetimlerine ağırlık verilecektir.” ifadelerini kullandı.