Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta “Orman Benim” Kampanyası ile Ormanlar Temizlendi

Uşak’ta “Orman Benim” Kampanyası

Uşak’ta “Orman Benim” Kampanyası ile Ormanlar Temizlendi!

Uşak’ta Vali Dr. Turan Ergün’ün de katılımıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “Orman Benim” kampanyası büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yetkililer ve vatandaşlar, ormanları didik didik ederek çöplerden arındırdılar ve orman bilincini artırmaya katkıda bulundular.

Kampanya kapsamında Uşak’ta belirlenen ormanlık alanlarda toplanan vatandaşlar, ormanlarda bulunan plastik şişeler, pet şişeler, ambalaj atıkları, cam şişeler ve diğer çöpleri titizlikle topladılar. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de vatandaşlara poşet ve eldiven dağıtarak temizlik çalışmalarına destek oldular.

Orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının, şiddetinin düşürülerek çevreye zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının orman yangınlarına yönelik önleyici tedbirlerine ilişkin yurt genelinde düzenlenen “Orman Benim” kampanyası Uşak’ta da gerçekleştirildi.

Kent Ormanı çevresinde geçekleştirilen etkinliğe Vali Dr. Turan Ergün, Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz, Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağıstanlı, kurum müdürleri, emniyet, jandarma ve bazı kurumların personelleri ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi konuşan Vali Ergün, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde “Orman Benim” sloganıyla kampanya başlatıldığını ifade etti.

Yaz sezonuna doğru ormanlarda yangın riskinin arttığı dönemlere girildiğine dikkat çeken Vali Ergün, “İlimizde vatandaşlarımız orman yangınlarıyla ilgili alınan ve ilan edilen tedbirlere uyma konusunda son derece duyarlıdır. Orman yangınlarına karşı aldığımız tüm tedbirlere ve yaptığımız uyarılara Uşak halkı büyük titizlikle uymaya gayret gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen orman yangınlarının yüzde doksanı insan kaynaklıdır. Eğer biz alınan tedbirlere uyarsak, ormanları koruma konusunda yeterli bilince sahip olursak, bu yangınları en aza indirebiliriz. İlimizde ormanlık alanlar dikim suretiyle yetiştirilen ağaçlık alanlardır. Bir ağacı yetiştirmek çok zor ama o ağacı yok etmek çok kolay. Bugün yangın sezonu başlamadan ormanı koruma bilincini oluşturmak için çöp toplama etkinliği yapacağız. İlerleyen zamanda da ormanlık alanların korunması adına yeni tedbirler de alacağız. Ormanları korumak hepimizin elinde, son söz olarak ‘Orman Benim’ diyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, ormanlık alanda katılımcılar tarafından çöplerin ve yanıcı unsurların toplanması ile tamamlandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uşak İl Tarım Müdürlüğü, Hububat
Sıradaki Haber Tarım Müdürlüğü, Hububat ve Nohut Ekili Arazilerde İnceleme Yaptı