Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta özel halk otobüslerinde artan şikayetler gündemde

    Uşak haberleri – Uşak’ta

    Uşak haberleri – Uşak’ta özel halk otobüslerini kullanan takipçilerimiz, gazetemize dilek, şikayet ve önerilerini iletti. Takipçilerimiz, genel olarak şu sorunları bildirdi:

    • Sefer sıklığının yetersizliği: Takipçiler, özellikle hastane hattında ve belli başlı bazı hatlarda halk otobüslerinin az geldiğini, seferlerin sıklaştırılmasını istediklerini belirtti.
    • Durak dışı indi bindi yapılması: Takipçiler, bazı şoförlerin durak dışında yolcu aldığını, bu durumun özellikle çocuklar ve yaşlı yolcular için tehlikeli olduğunu söyledi.

    Sorunların Çözümü İçin Neler Yapılabilir?

    Bu sorunların çözümü için öncelikle şoförlerin işe başlamadan önce seminer ile eğitim verilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Şoförler, yolculara karşı saygılı ve hoşgörülü davranmaları konusunda eğitilmeli, bu konuda denetimler yapılmalı ve gerekli cezalar uygulanmalı.

    Sefer sıklığının yetersizliği sorununun çözümü için ise belediyenin devreye girmesi gerekiyor. Belediye, halk otobüslerinin sayısını artırabilir veya seferlerin sıklığını artırabilir.

    Durak dışı indi bindi yapılması sorununun çözümü için ise belediyenin otobüslere kamera takması ve denetimleri artırması gerekiyor. Kameralar sayesinde durak dışı indi bindi yapan şoförlerin tespit edilmesi ve cezalandırılması mümkün olacak.

    Belediyeden Açıklama Bekleniyor

    Uşak Belediyesi’nden, takipçilerinin dile getirdiği bu sorunlara ilişkin bir açıklama bekleniyor. Belediye, bu sorunların çözümü için ne gibi çalışmalar yaptığını ve ne gibi önlemler alacağını kamuoyu ile paylaşmalı.